ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρή επιστολή Θεοχάρους σε Αναστασιάδη «Είσαι υπόλογος ενώπιον του λαού…»

Αυστηρή επιστολή Θεοχάρους σε Αναστασιάδη «Είσαι υπόλογος ενώπιον του λαού…»

Αυστηρή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε η επικεφαλής του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, η κυρία Θεοχάρους σε αυστηρό ύφος ζητά εξηγήσεις για την απόφαση του Προέδρου να μην ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις ενώ αφήνει αιχμές για νέες υποχωρήσεις και για τα χειρότερα που έπονται.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει:

«Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε αμέσως τα κόμματα των κατεχομένων για τις κρίσιμες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τηρεί σιγήν. Μας αφήνει στο σκότος. Τι έχει να φοβηθεί ο Πρόεδρος; Να μας πει ότι έχει προβεί σε υποχωρήσεις ή ότι, όπως αποκαλύπτει ο Ακιντζί στη Νέα Υόρκη δεν θα είναι απλώς μια τριμερής αλλά θα συζητηθούν εδαφικό και εγγυήσεις, επί των οποίων η Τουρκία θέτει κόκκινες γραμμές για την παραμονή στρατευμάτων;».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της, η Αλληλεγγύη σημειώνει ότι «ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια διαδικασία για την οποία όχι μόνο φέρει την ευθύνη αλλά είναι και υπόλογος  στον Κυπριακό λαό για τα χειρότερα που έπονται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top