ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει, επιβεβαιώνοντας το ThemaOnline

Το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει, επιβεβαιώνοντας το ThemaOnline

Το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να διαψεύσει το ThemaOnline σε ότι αφορά την υπόθεση της 3χρονης Λουκίας Ζάκου η οποία πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ιταλία.

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι καλύψαν τα αεροπορικά εισιτήρια της ασθενούς και του συνοδού της, για τη μετάβαση στην Ιταλία, ενώ κάνει λόγο για έγκριση του νενομισμένου επιδόματος διαμονής.

Ωστόσο, το ThemaOnline ουδέποτε ισχυρίστηκε στο δημοσίευμα του ότι το υπουργείο δεν πλήρωσε τα εισιτήρια. Η ιστοσελίδα μας μετέφερε το παράπονο του πατέρα της 3χρονης Λουκίας Ελένης Ζάκου, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν καλύφθηκαν πλήρως τα έξοδα διαμονής και διατροφής. Πράγμα το οποίο δεν διαψεύδει το υπουργείο με την ανακοίνωση του, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει.

Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση. Τι προσπαθεί να πετύχει με αυτή την ανακοίνωση το Υπουργείο;

Παρουσιάζουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι καλύπτει πλήρως το αεροπορικό εισιτήριο του ασθενούς, αλλά και του συνοδού, για τη μετάβαση στην Ιταλία, ενώ αναφέρει ότι έχει ήδη οριστεί ραντεβού σε νοσηλευτήριο στην Ιταλία και η μετάβαση θα γίνει για τη διενέργεια προκαταρκτικού ελέγχου συμβατότητας με τον δότη.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι έχει εγκρίνει την καταβολή του νενομισμένου επιδόματος διαμονής και διατροφής, που παραχωρείται σε ανάλογες περιπτώσεις συνοδών για ασθενείς εξωτερικού, ενώ καλύπτει πλήρως τα έξοδα ενδονοσοκομειακής περίθαλψης του ασθενούς στο εξωτερικό.

Τέλος, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ζητείται από κάποιους να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δη, όταν δίδεται εσφαλμένη παράσταση περί της συνδρομής της πολιτείας (σ.σ. Ουδέποτε κάναμε λόγο για έρανο και ουδέποτε δώσαμε στοιχεία για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας)».

 

Χαράλαμπος Ζάκος (Η συνωνυμία του συντάκτη είναι εντελώς συμπωματική. Καμία συγγένεια δεν υπάρχει μεταξύ δημοσιογράφου και παραπονούμενου, ενώ η περίπτωση της 2χρονης Ειρήνης Ζάκου από την Λάρνακα που ψάχνει δότη είναι εντελώς διαφορετική από την πιο πάνω).

ΥΓ: Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο γιατί δεν αναφέρει ποιό είναι το νενομισμένο επίδομα για διαμονή και σε ποιά από τις δύο φάσεις της μετάβασης έχει εγκριθεί;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top