ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πυρκαγιά σε σαλόνι διαμερίσματος - Παρολίγο να καούν δύο άτομα ζωντανά

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πυρκαγιά σε σαλόνι διαμερίσματος - Παρολίγο να καούν δύο άτομα ζωντανά

Δύο άτομα απεγκλώβισε το βράδυ της Πέμπτης (2/9) η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην παλιά Λευκωσία, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής, στις 00.50 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σαλόνι διαμερίσματος στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην παλιά Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 01.13 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα από το διπλανό διαμέρισμα και ένα ηλικιωμένο άτομο που παγιδεύτηκε εντός του διαμερίσματος, τα οποία διακομίστηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας με ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

KYΠΕ

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές εντός διαμερίσματος και τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.

Νωρίτερα, στις 21.34 η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στο υπόγειο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μετά από έρευνα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία Κύπρου διαπιστώθηκε ότι μετά από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική αντίσταση σε μετρητή της ΑΗΚ που βρισκόταν στον υπόγειο χώρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την παραγωγή καπνού ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο πυρόσβεσης αδρανές αέριο. Από μέρους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έγινε εξαερισμός και επιθεώρηση.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή «Αχεράς» μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης, Μένοικο, Κάτω Μονή και Μιτσερό της επαρχίας Λευκωσίας, η Πυροσβεστική αναφέρει πως τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 14.00 και κατέκαψε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο περίπου από αποκαλάμες, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και ευκαλύπτους.

Βάσει των ενδείξεων η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από καψάλισμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 06.00 της 2ας Σεπτεμβρίου, ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές, έξι ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top