ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο μοναδικός επιζών του Noratlas Θανάσης Ζαφειρίου – Η συνάντηση του με τον άντρα που του έσωσε τη ζωή - ΒΙΝΤΕΟ

«Έφυγε» από τη ζωή ο μοναδικός επιζών του Noratlas Θανάσης Ζαφειρίου – Η συνάντηση του με τον άντρα που του έσωσε τη ζωή - ΒΙΝΤΕΟ

Απεβίωσε ο Θανάσης Ζαφειρίου,ο μοναδικός επιζών καταδρομέας σ΄ ένα από τα Noratlas που συμμετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ στην Κύπρο το 1974!

Σύμφωνα με Eλληνικά Μέσα Ενημέρωσης, απεβίωσε την Πέμπτη (01/09) στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους ΝΟΡΑΤΛΑΣ 4, της επιχείρησης αυτοκτονίας ΝΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Η τελευταία του επιθυμία εκπληρώθηκε όταν ο ίδιος το 2014 μέσω της Εκπομπής «Πάμε Πακέτο» όπου αντίκρισε για πρώτη φορά τον άντρα που του έσωσε την ζωή.

Στην εκπομπή του Alpha, Πάμε Πακέτο, ο Θανάσης Ζαφειρίου, ο βετεράνος πολεμιστής της Ά Μοίρας Καταδρομών, αναζήτησε - και τελικά βρήκε- τον άνθρωπο που τον εντόπισε ζωντανό κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους, από το οποίο είχε καταφέρει να πηδήξει πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος...

Να σημειώσουμε πως ο Ζαφειριού  είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά το 1974 και έμεινε ανάπηρος.

Ο καταδρομέας Θανάσης Ζαφειρίου σε μια από τις συνεντεύξεις του είχε αναφέρει πως «Οι γονείς μου έκαναν κηδεία και τα εννιάμερα, ενώ ήμουν ζωντανός. Από το σοκ ο πατέρας μου υπέστη καρδιακή προσβολή και μερικούς μήνες μετά πέθανε».

Ειδικοί εμπειρογνώμονες υπολόγισαν- με βάση το σημείο συντριβής του πολεμικού αεροπλάνου και το σημείο όπου βρέθηκε ο τότε 20χρονος ΛΟΚατζής- ότι η πτώση του έγινε από ύψος τουλάχιστον 75 μέτρων. 

Διαβάστε ακόμη: Ο Θανάσης Ζαφειρίου μιλά για το «ΝΙΚΗ 4» - Μετά απο 40 χρόνια συναντά τον άντρα που του έσωσε την ζωή - «Ανατρίχιασα μόλις μίλησε Ελληνικά» - VIDEO

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top