ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συναγερμός στις Υγειονομικές - Ψέκασαν τις περιοχές που θεάθηκε ο ασθενής με τον ιό του Νείλου

ΛΑΡΝΑΚΑ: Συναγερμός στις Υγειονομικές - Ψέκασαν τις περιοχές που θεάθηκε ο ασθενής με τον ιό του Νείλου

Σε συναγερμό τέθηκαν προ ημερών οι Υγειονομικές Υπηρεσίες μετά και τον εντοπισμό ασθενούς ο οποίος προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε  με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών Κύπρου, Αλβέρτο  Καρή ο οποίος μας ανέφερε πως η υπηρεσία έχει προβεί προληπτικά στα ενδεικνυόμενα περιβαλλοντικά μέτρα δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλβέρτος μας ανάφερε πως «ως υγειονομικές υπηρεσίες έχουμε στείλει συνεργείο με υγειονομικούς εργάτες σε όλους τους χώρους της Λάρνακας όπου έχει κυκλοφορήσει ο ασθενής. Επιπρόσθετα έγινε έλεγχος για στάσιμα νερά αλλά και για την παρουσία προνυμφών των κουνουπιών όπως και των εντομών».

Όπως μας επισήμανε ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, «Η Κύπρος εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει συγκεκριμένα προγράμματα για την ανθελονοσιακή εργασία, από τότε δηλαδή που η Κύπρος είχε μαλάρια». Για την περίπτωση του ασθενή που έχει μολυνθεί με τον ιό, επισήμανε πως «έχει γίνει έρευνα στην περιοχή για τυχόν εντοπισμό κουνουπιών στην περιοχή. Από τον έλεγχο που έγινε δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να προκαλεί ανησυχία».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πέρα από τον έλεγχο, στην περιοχή όπου διαμένει ο ασθενής που έχει μολυνθεί έγινε και καθαρισμός των καναλιών των όμβριων υδάτων έτσι ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Παράλληλα να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι Ιατρικές Υπηρεσίες εικάζουν πως ο ιός είναι εισαγόμενος και συγκεκριμένα πως ο ηλικιωμένος ασθενής έχει μολυνθεί από το ταξίδι του στην  Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο περιστατικού του ιού στην Κύπρο και για αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει δείγματα στελέχους ιού στο Ινστιτούτο Γεννητικής Κύπρου έτσι ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται για το ίδιος στέλεχος που υπήρχε στην Ελλάδα.

   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top