ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμερικανός εμπειρογνώμονας ενημέρωσε για την προσαρμογή ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης σε μια ενωμένη Κύπρο

Αμερικανός εμπειρογνώμονας ενημέρωσε για την προσαρμογή ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης σε μια ενωμένη Κύπρο

Εμπειρογνώμονας από τις ΗΠΑ, σε παρουσίασή του στην Κύπρο, μίλησε για τη σημασία της προσαρμογής ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης για τις αναμενόμενες ανάγκες μιας μελλοντικής ενωμένης Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εντολής που δόθηκε στις Τεχνικές Επιτροπές και λόγω της έλλειψης εμπειρίας στα θέματα ομοσπονδιακής αστυνόμευσης, η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα και Εγκληματολογικά Θέματα φιλοξένησαν στις 6 Σεπτεμβρίου στο κοινό χώρο τους στη νεκρή ζώνη, παρουσίαση από τον David Dobrotka, Αμερικανό εμπειρογνώμονα σε θέματα αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο κ. Dobrotka μοιράστηκε με τα μέλη της Επιτροπής την εκτεταμένη πείρα που κατέχει και τις γνώσεις του στις ΗΠΑ, και επικεντρώθηκε πάνω σε θέματα για την επιβολή του νόμου στις ΗΠΑ και το μηχανισμό ανταλλαγής πληροφοριών. Ο προσκεκλημένος τόνισε τη σημασία της προσαρμογής ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης στις αναμενόμενες ανάγκες μιας μελλοντικής ενωμένης Κύπρου.

Μέλη της δικοινοτικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν θέματα που ηγέρθησαν κατά την παρουσίαση. Ο καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής και ο Χακί Ονέν, επικεφαλής της Επιτροπής, εξέφρασαν την εκτίμηση της Επιτροπής προς την Αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών καθώς και την αμερικάνικη Πρεσβεία για τις προσπάθειές τους να ενισχυθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

Απο ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top