ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου στο ThemaOnline: «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ το θέμα ασφάλειας – Του έδωσαν εξιτήριο να έρθει πίσω στις Κεντρικές»

Ιωνάς Νικολάου στο ThemaOnline: «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ το θέμα ασφάλειας – Του έδωσαν εξιτήριο να έρθει πίσω στις Κεντρικές»

Την κάθε καλή διάθεση και πρόθεση να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν με τους κατάδικους και υπόδικους που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας, ανέφερε ότι έχει σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (07/08) με κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών που νοσηλεύονταν στο ψυχιατρικό ίδρυμα Αθαλάσσας και επιτέθηκε σε νοσηλευτές και αστυνομικούς, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως το συγκεκριμένο άτομο εξετάστηκε από ψυχίατρο των Κ. Φυλακών, ο οποίος έκρινε πως δεν χρειάζεται η μεταφορά του από δεσμοφύλακες.

Σε ό,τι αφορά την συνεννόηση που έγινε με τα αρμόδια Υπουργεία για τις μεταφορές των κατάδικων στην Αθαλάσσα και την ασφάλεια των νοσηλευτών, ο κ. Νικολάου επεσήμανε πως «ότι συμφωνήθηκε στην συνάντηση έχει γίνει».  

 «Είχαμε κάνει μια συνάντηση, της οποίας υπάρχει και πρακτικό το οποίο εφαρμόσαμε. Συγκεκριμένα, η συνεννόηση αφορούσε πως ο κάθε κατάδικος ή υπόδικος μεταφέρεται στο στο ψυχιατρικό ίδρυμα αφού προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο των Κεντρικών Φυλακών στο κατά ποσό είναι επικίνδυνος.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο άτομο, είχε αξιολογηθεί η κατάσταση του, δεν είχε κανένα παλιό περιστατικό σε ότι αφορά την ψυχολογική του υγεία και μεταφέρθηκε χωρίς συνοδεία.Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν το συγκεκριμένο άτομο είχε πάρει και εξιτήριο από το ψυχιατρικό ίδρυμα και όπως με ενημέρωσαν το περιστατικό αυτό σημειώθηκε αφού του έδωσαν εξιτήριο από την Αθαλάσσα έτσι ώστε να μεταφερθεί πίσω στις Κεντρικές Φυλακές».

Ο Υπουργός επισήμανε πως από την πλευρά του Υπουργείο υπάρχει η καλή διάθεση να αντιμετωπιστούν τα οποιοδήποτε προβλήματα το οποία υπάρχουν.

Μάλιστα τόνισε πως «εξου και ο λόγος που εγώ ο ίδιος ζήτησα να γίνει η συσκευή αυτή όταν προέκυψαν κάποιο προβλήματα. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αρνούμαστε να συνεργαστούμε και να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να προσφέρω οποιαδήποτε ασφάλεια. Η παρουσία δεσμοφύλακων μαζί με άτομα που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας γίνεται μετά από έκθεση του ψυχίατρου των Κεντρικών Φυλακών». 

Διαβάστε ακόμη: 

Πρόεδρος Νοσηλευτών Α. Ανδρέου: «Δάγκωσε ένα αστυνομικό στο χέρι, έσπασε τον καρπό άλλου και έστειλε στον Νοσοκομείο τρεις νοσηλευτές»

Στάση εργασίας στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας! – Υπέστη διάσειση ένας νοσηλευτής από την επίθεση κατάδικου των Κεντρικών Φυλακών

Πανικός στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας! Κατάδικος έσπασε τα πάντα και έστειλε στο νοσοκομείο έξι πρόσωπα

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top