ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζέτα Αιμιλιανίδου: «Ποσό €1,26 εκ. δόθηκε το 2015 για τη φροντίδα ηλικιωμένων»

Ζέτα Αιμιλιανίδου: «Ποσό €1,26 εκ. δόθηκε το 2015 για τη φροντίδα ηλικιωμένων»

Η ύπαρξη δομών φροντίδας ηλικιωμένων, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις νέες και πραγματικές ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο μας, τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι ποσό €1.262.000 δόθηκε το 2015 από το κράτος σε προγράμματα που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας 2.000 ηλικιωμένων.

Σε χαιρετισμό της σε χοροεσπερίδα της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών – Παράρτημα Λεμεσού, τον οποίο ανέγνωσε η Πρώτη Λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας Στέλλα Πλέιμπελ, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δίδεται ετήσια οικονομική ενίσχυση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών φροντίδας των ηλικιωμένων είτε σε 24ωρη βάση, είτε για διημερεύουσα φροντίδα, ή για κατ΄ οίκον φροντίδα.

Συγκεκριμένα, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το 2015, 67 τέτοια προγράμματα που εξυπηρετούν περίπου 2.000 ηλικιωμένους, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €1.262.000, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 20% του συνολικού που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας παγκύπρια.

“Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου μας εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για τους ηλικιωμένους, διασφαλίζοντας έτσι τα κατώτατα επίπεδα ποιότητας σύμφωνα με σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις νέες και πραγματικές ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας”, σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

“Η θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στοχεύει ακριβώς, μεταξύ άλλων, στη διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην διαβιεί με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας”, υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας.

Ανέφερε παράλληλα ότι με την εφαρμογή της Νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αναθεωρήθηκε η πολιτική για τα θέματα φροντίδας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι ηλικιωμένοι, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσα από την επιδότηση των διαπιστωμένων αναγκών τους για υπηρεσίες φροντίδας.

Τέλος, συνεχάρη την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, η οποία ακούραστα εδώ και αρκετά χρόνια, όπως είπε, εργάζεται σκληρά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των ηλικιωμένων της Κύπρου, καθώς επίσης καταβάλλει προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top