ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Οικολόγων για συνομιλίες: «Αντιλαμβανόμαστε τις εξωτερικές πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος αλλά…

Κίνημα Οικολόγων για συνομιλίες: «Αντιλαμβανόμαστε τις εξωτερικές πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος αλλά…

«Αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πίεση που δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος όμως πρέπει να χαράξει τις δικές του κόκκινες γραμμές πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Με ανακοίνωση τους το Κίνημα Οικολόγων — Συνεργασία Πολιτών προειδοποιεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για τα άλυτα ζητήματα των διαπραγματεύσεων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Οι εξωτερικές πιέσεις εντείνονται χωρίς να υπάρχει πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες.

Εκτός αν είναι πρόοδος να τίθενται περιορισμοί στην κατοχή και απόκτηση περιουσίας.

Αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πίεση που δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος όμως πρέπει να χαράξει τις δικές του κόκκινες γραμμές πριν να είναι αργά.

Παρακολουθώντας με προσοχή τις πληροφορίες που έρχονται σε καθημερινή βάση, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις που γίνονται από  τους δύο ηγέτες σε σχέση με όσα διαβάσαμε στα έγγραφα αυτές τις μέρες, οδηγούμαστε σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμπλακεί περισσότερο στη λύση και θέλουν μέχρι το Δεκέμβριο συμφωνία αγνοώντας τους προβληματισμούς των τεχνοκρατών.

Ο ΟΗΕ φαίνεται να συγκλίνει με την Τουρκία και να θέλει να προκύψει ο καθορισμός οδικού χάρτη από την συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Πολύ πιθανό να πετύχει η Τουρκία τον καθορισμό πενταμερούς διάσκεψης χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα οι συγκλίσεις που ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Για αυτό και οι Τ/κ αφήνουν ανοικτά τα κρίσιμα ζητήματα, ώστε να συζητηθούν στο τέλος.

Ακόμα και η επιστροφή της Μόρφου παρέμεινε διαπραγματευτικό χαρτί των Τούρκων.

Παράλληλα και οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Ακιντζί μεγαλώνουν την ανησυχία. Επιμένει στην εκ περιτροπής Προεδρία και σε λύση εντός του 2016 κάνοντας νουθεσίες στους Ελληνοκύπριους να καταθέτουν "λογικές προτάσεις".

Σε απάντηση μάλιστα στον πρόεδρο Αναστασιάδη που διαφημίζει ότι πέτυχε την κατοχύρωση των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών ο κ. Ακιντζί διευκρινίζει ότι το δικαίωμα κατοχής περιουσίας θα ρυθμίζεται από νόμους των "συνιστώντων πολιτειών" άρα θα υπόκειται σε περιορισμούς που θα βάζουν οι Τούρκοι και θα αφορούν την εξασφάλιση του παγίου στόχου τους για εγγυημένες πλειοψηφίες γης και πληθυσμού».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top