ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Οικολόγων για συνομιλίες: «Αντιλαμβανόμαστε τις εξωτερικές πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος αλλά…

Κίνημα Οικολόγων για συνομιλίες: «Αντιλαμβανόμαστε τις εξωτερικές πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος αλλά…

«Αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πίεση που δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος όμως πρέπει να χαράξει τις δικές του κόκκινες γραμμές πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Με ανακοίνωση τους το Κίνημα Οικολόγων — Συνεργασία Πολιτών προειδοποιεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για τα άλυτα ζητήματα των διαπραγματεύσεων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Οι εξωτερικές πιέσεις εντείνονται χωρίς να υπάρχει πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες.

Εκτός αν είναι πρόοδος να τίθενται περιορισμοί στην κατοχή και απόκτηση περιουσίας.

Αντιλαμβανόμαστε την εξωτερική πίεση που δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος όμως πρέπει να χαράξει τις δικές του κόκκινες γραμμές πριν να είναι αργά.

Παρακολουθώντας με προσοχή τις πληροφορίες που έρχονται σε καθημερινή βάση, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις που γίνονται από  τους δύο ηγέτες σε σχέση με όσα διαβάσαμε στα έγγραφα αυτές τις μέρες, οδηγούμαστε σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμπλακεί περισσότερο στη λύση και θέλουν μέχρι το Δεκέμβριο συμφωνία αγνοώντας τους προβληματισμούς των τεχνοκρατών.

Ο ΟΗΕ φαίνεται να συγκλίνει με την Τουρκία και να θέλει να προκύψει ο καθορισμός οδικού χάρτη από την συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Πολύ πιθανό να πετύχει η Τουρκία τον καθορισμό πενταμερούς διάσκεψης χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα οι συγκλίσεις που ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Για αυτό και οι Τ/κ αφήνουν ανοικτά τα κρίσιμα ζητήματα, ώστε να συζητηθούν στο τέλος.

Ακόμα και η επιστροφή της Μόρφου παρέμεινε διαπραγματευτικό χαρτί των Τούρκων.

Παράλληλα και οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Ακιντζί μεγαλώνουν την ανησυχία. Επιμένει στην εκ περιτροπής Προεδρία και σε λύση εντός του 2016 κάνοντας νουθεσίες στους Ελληνοκύπριους να καταθέτουν "λογικές προτάσεις".

Σε απάντηση μάλιστα στον πρόεδρο Αναστασιάδη που διαφημίζει ότι πέτυχε την κατοχύρωση των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών ο κ. Ακιντζί διευκρινίζει ότι το δικαίωμα κατοχής περιουσίας θα ρυθμίζεται από νόμους των "συνιστώντων πολιτειών" άρα θα υπόκειται σε περιορισμούς που θα βάζουν οι Τούρκοι και θα αφορούν την εξασφάλιση του παγίου στόχου τους για εγγυημένες πλειοψηφίες γης και πληθυσμού».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top