ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Κοινοτάρχης έδωσε 88.000 σε μια οικογένεια για... κουτσοδούλια στο χωριό, χωρίς αποδείξεις! – Αντιμετωπίζει 82 κατηγορίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Κοινοτάρχης έδωσε 88.000 σε μια οικογένεια για... κουτσοδούλια στο χωριό, χωρίς αποδείξεις! – Αντιμετωπίζει 82 κατηγορίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η διαφάνεια φαίνεται να είναι λέξη άγνωστη για τον Κοινοτάρχη Σταυροκόννου Σάββα Στυλιανού. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το πολυσέλιδο κατηγορητήριο της υπόθεσής του, που είναι ορισμένη για ακρόαση στις 29 του τρέχοντος μήνα (29/09), καθώς και άλλα επίσημα έγγραφα.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο κ. Στυλιανού αντιμετωπίζει συνολικά 82 κατηγορίες, αφού σύμφωνα με ντοκουμέντα που κατέχει το ThemaOnline, αλλά και έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κοινοτάρχης του μικρού χωριού της Πάφου φέρεται να έκανε ό,τι ήθελε στην κοινότητα!

Δεν εξέδιδε αποδείξεις, δεν προκήρυττε προσφορές, δεν συγκαλούσε συνεδριάσεις, δεν κατέβαλλε χρήματα με τον ενδεδειγμένο τρόπο και γενικότερα δεν υπήρχε κανένα ίχνος διαφάνειας στις ενέργειές του. Κι αυτές δεν είναι θέσεις που διατυπώνουμε εμείς, αλλά η ίδια η Ελεγκτική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας πρέπει να έφριξαν με αυτά που έβλεπαν.

Επιταγές 107.919 ευρώ σε διαφορετικό όνομα δικαιούχων!
Πάρτε μια γεύση από την σχετική έκθεση: «...διαπιστώθηκε ότι για την περίοδο από 1.7.2008 μέχρι 31.12.2011, εκδόθηκαν από το Συμβούλιο συνολικά 205 επιταγές. Όπως διαπιστώθηκε, 67 από τις επιταγές αυτές συνολικού ύψους 107.919 ευρώ, εκδόθηκαν σε διαφορετικό όνομα δικαιούχου από αυτό  που αναφέρεται στα εντάλματα πληρωμής. Σημειώνεται επίσης ότι διαπιστώθηκαν αρκετές περπτώσεις όπου στο στέλεχος της επιταγήςες δε αναφερόταν το όνομα του δικαιούχου, ή το όνομα του δικαιούχου στο στέλεχος της επιταγής ήταν διαφορετικό από το όνομα στο οποίο εκδόθηκε η επιταγή».

88.000 ευρώ στην οικογένεια του Κοινοτάρχη Ασπρογιάς χωρίς συμβόλαια, επαρκείς αποδείξεις κτλ.
Στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου του 2013, αναφέρονται ακόμη, τα ακόλουθα: «Διαπιστώθηκε ότι 30 από τις 67 επιταγές συνολικού ύψους 88.385,50 ευρώ εκδόθηκαν στον Χριστάκη/Χριστόδουλο Χριστοδούλου, στη σύζυγό του Σπ. Χριστοδούλου, στον πατέρα του Π. Χριστοδούλου και στη μητέρα του Χρ. Αβραάμ. Ο κ. Χριστάκης/Χριστόδουλος Χριστοδούλου είναι ο Κοινοτάρχης Ασπρογιάς, εργαζεται ως ωρομίσθιος στο Τμήμα Δασών Πάφου και φαίνεται να πληρώνεται από το Συμβούλιο για διάφορες οικοδομικές, κατασκευαστικές, χωματουργικές και άλλες εργασίες. Παρόλο που αρκετές από τις πληρωμές αφορούν σε κτίριο ή/και επένδυση τοίχων με πέτρα, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή πλακόστρωτων και διάφορες άλλες χωματουργικές ή οικοδομικές εργασίες, εντούτοις δεν υποστηρίζονται από συμβόλαια και πιστοποιητικά εκτελεσθείσης εργασίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία προσφορών για ανάθεση των εργασιών αυτών από το συμβούλιο. Όπως διπαιστώθηκε, οι πληρωμές αυτές δεν υποστηρίζονται από φορολογικά τιμολόγια/αποδείξεις είσπραξης».

Σε μαύρο χάλι η κοινότητα
Πάντως, σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας τον περασμένο Αύγουστο (03/08/2016) αποτυπώναμε την άθλια κατάσταση του χωριού Σταυροκόννου μέσω φωτογραφιών. Διερωτόμαστε: Όλα αυτά τα έργα πώς και δεν έπιασαν τόπο και η κοινότητα παρουσίαζε τέτοιο χάλι;


 
Η Επαρχιακή Διοίκηση
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, δεν έλαβε κανένα περαιτέρω μέτρο σε βάρος του Σάββα Στυλιανού. Παρόλο που στην ουσία το υπουργείο Εσωτερικών τον έπαυσε. Ο Κύπριος φορολογούμενος συνέχισε να τον... πληρώνει, κανονικά παρά τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα μας τρελάνει ο επαρχιακός λειτουργός της Πάφου! «Καθαρή η Σταυροκόνου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top