ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Υψωνα: «Παρανομίες και ακαταστασία στη Γ' βιομηχανική Λεμεσού»

Δήμαρχος Υψωνα: «Παρανομίες και ακαταστασία στη Γ' βιομηχανική Λεμεσού»

Σειρά παρανομιών και προβλήματα που δημιουργούνται από άχρηστα υλικά που αφήνονται ανεξέλεγκτα στο χώρο εντοπίζει ο Δήμος Ύψωνα στη Γ` βιομηχανική περιοχή Λεμεσού, καλώντας τις διευθύνσεις των εργοστασίων να συμμορφωθούν, ενώ προειδοποιεί με αναστολή της άδειας λειτουργίας τους και λήψη δικαστικών μέτρων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ύψωνα, Άριστος Αριστείδου Παλούζας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Γ` βιομηχανικής (Αγίου Συλά), ο ίδιος επισκέφθηκε πολλά εργοστάσια όπου διαπίστωσε παρανομίες και σοβαρά προβλήματα, κάποια από τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
Συγκεκριμένα, όπως είπε και όπως επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή προς τους ιδιοκτήτες και διευθυντές των βιομηχανιών της περιοχής, παρατηρείται ανεξέλεγκτη τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων - κάποια από τα οποία εύφλεκτα -  στις αυλές εργοστασίων, καθώς και ακαθαρσίες από άγρια χώρα.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, έχουν κατασκευαστεί παραπήγματα από ευτελή υλικά, πολλές επεκτάσεις εργοστασίων δεν έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια, ενώ χωρίς τη σχετική άδεια έγινε, σε κάποιες περιπτώσεις, αλλαγή της χρήσης των εργοστασίων.
 
Όλα αυτά αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας, υπογραμμίζει ο Άριστος Αριστείδου Παλούζας και καλεί όλους να λάβουν τα δέοντα μέτρα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προειδοποιώντας πως εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ο Δήμος θα αναστείλει την άδεια λειτουργίας όσων παρανομούν και ακολούθως θα λάβει δικαστικά μέτρα εναντίων τους.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, υπέδειξε, βρίσκονται στη διάθεση των διευθύνσεων των εργοστασίων για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top