ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνημα Οικολόγων: Χριστόφιας και Βγενόπουλος πρέπει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών

Κίνημα Οικολόγων: Χριστόφιας και Βγενόπουλος πρέπει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έθεσε θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να κληθούν ενώπιόν της σε κατοπινή συνεδρία, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, οι πρώην Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης και Πανίκος Δημητριάδης καθώς και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Investment Group (MIG), στο πλαίσιο της συζήτησης για την τραπεζική κρίση.

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο κ. Περδίκης είπε ότι εντός της συνεδρίας “συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης της συζήτησης του θέματος για τη χρηματοπιστωτική απάτη, της κρίσης δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα, μετά και από την κατάθεση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι “η δική μας θέση ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αλλά και άλλων πολιτικών κομμάτων είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και να καλέσουμε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τους Υπουργούς του και τους εκπροσώπους και αρμοδίους της Κεντρικής Τράπεζας, νυν και πρώην”.

Πρόσθεσε ότι “θα πρέπει επίσης να κληθούν να παραστούν ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και να ξαναπροσπαθήσουμε και με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, να τον προσκαλέσουμε ξανά τώρα που έχει αρθεί ο κίνδυνος της αγωγής από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, να έρθει στην Κύπρο και να καταθέσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι κατά τη συνεδρία “αποφασίστηκε όπως στην επόμενη συνεδρία αφού προετοιμαστούν τα κόμματα θα γίνει τοποθέτηση επί αυτού του ζητήματος και αφού πρώτα σταλούν δακτυλογραφημένα τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων που έγιναν στην παρουσία του Αθανάσιου Ορφανίδη”.

Επίσης, συνέχισε ο κ. Περδίκης, “στην επόμενη συνεδρία έχω θέσει ζήτημα και έγινε αποδεκτό ομόφωνα όπως συζητήσουμε το πρόβλημα που προέκυψε με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας”.

Εξήγησε ότι “η τελευταία απόφαση της ρωσικής τράπεζας να αποσύρει τις δραστηριότητες της τράπεζας, που είναι ουσιαστικά παράρτημα της Λαϊκής Τράπεζας, έρχεται να ανατρέψει στοιχεία που κατατέθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών από τον Διαχειριστή των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας”, τα οποία βλέπουμε κομμάτι - κομμάτι να χάνονται και δικαίως ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) διαμαρτύρεται”.

Καταλήγοντας ο κ. Περδίκης είπε πως “ήταν λάθος του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην αποδεχθεί όπως στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συζητηθεί το θέμα που προκύπτει με τους κατόχους αξιογράφων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top