ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας: Έναρξη και λειτουργία του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας: Έναρξη και λειτουργία του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού

Την έναρξη και λειτουργία του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη 21/9 στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης Καρκίνου του Μαστού τον Οκτώβριο, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Εύη Παπαδοπούλου και Διευθύνων Σύμβουλος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου Γιώργος Άππιος.

Ανακοινώθηκε παράλληλα ότι η φετινή πορεία με τις ροζ φιγούρες θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία της η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Europa Donna Κύπρου, οι οποίες στόχο έχουν να διαφωτίσουν τις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού, διότι η πρόληψη σώζει ζωές. Εδώ και χρόνια, σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, η Europa Donna εφαρμόζει το πρόγραμμα «Γνωρίζω», υποστηρίζει το Εθνικό Πρόγραμμα του πληθυσμιακού ελέγχου συμμετέχοντας στην καθοδηγητική επιτροπή και διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την πληροφόρηση.

Ακόμη, πρόσθεσε, η Europa Donna συνεχίζει να διεκδικεί νέα φάρμακα, νέες εξετάσεις προς αντικατάσταση, για ένα ποσοστό γυναικών, των μη αναγκαίων χημειοθεραπειών, πρόσβαση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και πιστοποίηση διαδικασιών.

Εξέφρασε ακολούθως την ικανοποίηση και συνάμα τη συγκίνησή της, γιατί επιτέλους το όραμα για τη λειτουργία του εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού γίνεται πραγματικότητα. Αυτό το Κέντρο, τόνισε θα λειτουργεί βάσει ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών και στόχος του θα είναι η καλύτερη επιβίωση για τις γυναίκες που θα παρακολουθούνται από τη διεπιστημονική εξειδικευμένη ομάδα.

Αναφερόμενη στην καθιερωμένη πορεία με τις ροζ φιγούρες, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι φέτος η πορεία θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. «Φέτος, στην πορεία μας θα κρατάμε 604 ροζ φιγούρες που είναι ο αριθμός των νέων περιστατικών σε γυναίκες, 2 γαλάζιες ο αριθμός των νέων περιστατικών σε άνδρες και 71 άσπρες ο αριθμός των γυναικών που δεν είναι πια μαζί μας» είπε.

Στην ομιλία του, ο κ. Άππιος είπε ότι από το 2009, μέσω της πορείας με τις ροζ φιγούρες διεκδικούσαμε τη δημιουργία του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού. Πέρσι, το 2015, συνέχισε ο κ. Άππιος, 12.000 άνθρωποι «έβαψαν» τη Λευκωσία με ροζ χρώμα διεκδικώντας με μια φωνή τη δημιουργία αυτού του κέντρου. «Φέτος, το όραμα γίνεται πραγματικότητα μετά από 7 χρόνια αγώνα. Μέσω αυτού του κέντρου, θα μειωθούν οι απώλειες από αυτή την ασθένεια κατά 30%» ανέφερε.

Ο κ. Άππιος ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αλλά και το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις πορείες, που υπέγραψε το ειδικό υπόμνημα για τη δημιουργία του Κέντρου Μαστού, που φώναξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που υποστήριξε την κοινή πορεία που χάραξε η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου με την Europa Donna Κύπρου.

Εuropa Donna και Τράπεζα Πειραιώς, καλούν όλο τον κόσμο «να συμμετάσχει στην πορεία με τις ροζ φιγούρες και να περπατήσει για όλες τις γυναίκες τις ζωής τους».


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top