ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώος δηλώνει ο Ελληνοκύπριος εισαγωγέας των 142 κιλών κοκαΐνης – Άφαντος ο Ουκρανός συνεργάτης του

Αθώος δηλώνει ο Ελληνοκύπριος εισαγωγέας των 142 κιλών κοκαΐνης – Άφαντος ο Ουκρανός συνεργάτης του

Η πολύκροτη υπόθεση των 142 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στις 4 Αυγούστου μέσα σε ηλεκτρογεννήτριες παίρνει την άγουσα για την απονομή της Δικαιοσύνης στις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαινης που βρέθηκε ποτέ στην Κύπρο και η οποία προερχόταν από καρτέλ των έμπορων ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο μοναδικός κατηγορούμενος, Αγαθάγγελος Βουνιώτης, 44 ετών, επιχειρηματίας, διευθυντής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Αlna Consulting Ltd μέσω της οποίας εισήχθησαν οι ηλεκτρογεννήτριες με τις ποσότητες ναρκωτικών, οδηγήθηκε την Τετάρτη (21/9) ενώπιον του τριμελούς Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στην Λεμεσό.

Εναντίον του απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για τα αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή και κατοχή ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Α’ – κοκαίνης και παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν παραδέχεται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 6 και 8 Δεκεμβρίου με τον κατηγορούμενο να παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

Στο μεταξύ, άφαντος παραμένει ο Ουκρανός συνεργάτης του Ελληνοκύπριου εισαγωγέα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του «Πολίτη»,  οι διωκτικές αρχές ανέμεναν την άφηξη του στο νησί μετά την σύλληψη και του εισαγωγέα, δίνοντας βάση στις διαβεβαιώσεις του μάλιστα ότι θα ερχόταν αυτοβούλως για να καταθέσει σε σχέση με την υπόθεση.

Στην ουσία όμως ο Ουκρανός, αυτό που επιδίωκε ήταν να κερδίσει χρόνο για να οργανώσει την διαφυγή του, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία που επιδείχτηκε στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του, κάτι που δικαιολογήθηκε στην συνέχεια με το γεγονός ότι οι αρχές δεν είχαν στην κατοχή τους τα πλήρη στηχεία του.

Ο Ουκρανός, είναι ο 44χρονος Vaghtang Mikadze, ο οποίος φαίνεται να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Κύπριο εισαγωγέα και των αποστολέων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top