ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λευκός Οίκος για τις συναντήσεις Μπάιντεν με ΠτΔ και Ακιντζί

Ο Λευκός Οίκος για τις συναντήσεις Μπάιντεν με ΠτΔ και Ακιντζί

Με δύο χωριστές γραπτές δηλώσεις, το γραφείο του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε τις συναντήσεις του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «ο Αντιπρόεδρος επαίνεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ηγεσία που επέδειξε σε συνεργασία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για την επανένωση της Κύπρου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου κατά τις πρόσφατες εβδομάδες εντατικών συνομιλιών».

Ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι «μια επανενωμένη Κύπρος θα μπορούσε να αποφέρει βαθιά οφέλη και για τις δύο κοινότητες και για την περιφερειακή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενεργειακή ανεξαρτησία».

Σε σχέση με τις διμερείς σχέσεις, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι «οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών και ότι προσβλέπουν στην εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Η δήλωση για τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος επαίνεσε τον κ Ακιντζί για την ηγεσία που επέδειξε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να επιτευχθεί μια πιο ευημερούσα επανενωμένη Κύπρος και τον συνεχάρη για την πρόοδο που σημειώθηκε από τους ηγέτες κατά τη διάρκεια των εντατικών συνομιλιών τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Ο αντιπρόεδρος υποσχέθηκε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες καθώς συνεχίζουν κα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας διευθέτησης το 2016», προσθέτει η δήλωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top