ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος «Οίκος Channel» της εποχής του Χαλκού ήταν κυπριακός - Στη Λεμεσό το πρώτο εργοστάσιο αρωμάτων

Ο πρώτος «Οίκος Channel» της εποχής του Χαλκού ήταν κυπριακός - Στη Λεμεσό το πρώτο εργοστάσιο αρωμάτων

Η αρχαιότητα ανέκαθεν μύριζε αρώματα. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η τέχνη της αρωματοποιείας διδάχθηκε στους ανθρώπους από τους Ολύμπιους θεούς. Δάφνη, λεβάντα, κανέλα, δενδρολίβανο, πεύκο και ελαιόλαδο αποτελούσαν τα κύρια συστατικά δημιουργίας αρωμάτων ήδη από την εποχή του Χαλκού. Οι πρώτες συνταγές και απεικονίσεις δημιουργίας αρωμάτων προέρχονται από τη Μεσόγειο. Μεταξύ των χωρών της μεσογειακής λεκάνης και η Κύπρος, στην οποία ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα εργοστάσια αρωματοποιείας στη Λεμεσό.

Οι δημιουργίες των Ετεοκύπριων 4.000 χρόνια πριν, οι Ετεοκύπριοι δημιουργούσαν αρώματα τα οποία διέθεταν σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, στο έργο του Historia Naturalis είναι κατηγορηματικός: «Τα Κυπριακά ήταν τα καλύτερα αρώματα και ήταν πρώτα σε ζήτηση στις αγορές της ανατολικής Μεσογείου. Μετά έρχονταν τα αιγυπτιακά».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top