Αβέρωφ Νεοφύτου: «Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη στις συνομιλίες»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη στις συνομιλίες»

Ελπίδα για αίσια κατάληξη της νέας φάσης των εντατικοποιημένων συνομιλιών εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη. Ακούω καθημερινά να εκφράζονται οι φόβοι, να παρουσιάζονται οι κίνδυνοι. Εγώ θα αναφερθώ, απέναντι από τους φόβους, στην ελπίδα, απέναντι από τους κινδύνους στις προσδοκίες» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ερωτηθείς ποιες είναι οι προσδοκίες από τη νέα φάση των συνομιλιών.

«Εάν η Τουρκία αποδείξει στην πράξη πως έχει την πολιτική βούληση να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, χωρίς εγγυητές τρίτους, χωρίς την παραμονή ξένων στρατευμάτων και θα πετύχουμε μια συμφωνία σωστή, που σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και το διεθνές δίκαιο, τότε εμείς θα στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προοπτική, γιατί είναι μέσα από τη σωστή λύση του Κυπριακού που βλέπουμε την πραγμάτωση του μεγάλου μας οράματος, να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια απελευθερωμένη και επανενωμένη πατρίδα» επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία θα σεβαστεί όλα αυτά είπε πως «θα αποδειχτεί στην πράξη, τα λόγια πρέπει να συνοδευθούν με πράξεις και αναμένουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος «ξεπλένει» το ΕΛΑΜ σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί θεσμικά, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμό τον οποίον υπηρετεί».