Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι δημοτικές εκλογές – Όλα εξαρτώνται από το Κυπριακό»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι δημοτικές εκλογές – Όλα εξαρτώνται από το Κυπριακό»

Κανονικά θα προχωρήσει η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών το Δεκέμβριο, εκτός και αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβριο, δήλωσε την Τετάρτη (05/10) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Λεωφόρο Μακαρίου, σχετικά με τους ψιθύρους που ακούγονται περί αναβολής των δημοτικών εκλογών και αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Νεοφύτου είπε: “Δεν υπάρχει, εκτός αν υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβρη, θα πάμε σε εκλογές το Δεκέμβρη; Θα δείξει το πράγμα με την εξέλιξη του Κυπριακού”.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς προχωρά η προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών, των υποψηφίων που στηρίξαμε, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, να περάσουν τα δικά τους μηνύματα και προγράμματα στη βάση της τοπικής τους κοινωνίας”.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΔΗΣΥ να γίνονται ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές και αν θα συνεχιστεί η προώθηση της πρότασης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε εδώ και ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι “δεν υπήρξε συναίνεση και προχωρούμε με τις εκλογές κανονικά”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.