ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις, αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο ΔΗΣΥ, διαμαρτυρίες Οικολόγων για μη ενημέρωση

Σε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις, αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο ΔΗΣΥ, διαμαρτυρίες Οικολόγων για μη ενημέρωση

​Οι εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται σε κομβικό σημείο, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους και κατάθεση προτάσεων και όχι αρνήσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Νίκος Τορναρίτης.

Σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε πως από τις 7 ως τις 11 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το εδαφικό και για πρώτη φορά από το 1974 η Τουρκία καλείται να καταθέσει χάρτη και να ονοματίσει τις περιοχές που θα επιστρέψει υπό ε/κ διοίκηση.

Θεωρούμε, είπε, ότι αυτές τις ιστορικές στιγμές για τον τόπο πρέπει ο ΠτΔ και η διαδικασία του διαλόγου να στηριχθούν .

Χαιρέτισε επίσης την παρουσία του Γάλλου ΥΠΕΞ στο νησί λέγοντας ότι η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ και ταυτόχρονα και μέλος της ΕΕ και αναμένουμε αρκετά.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι σημαντική είναι και η επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι απέτυχε η ηγεσία μας να διεκδικήσει το δίκαιο και έφτασε στο σημείο να επαιτεί , κατά την έκφρασή του, για το αυτονόητο , δηλαδή ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση με εγγυήσεις και παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Ο κ. Περδίκης υποστήριξε ότι αυτή έμεινε να είναι η κόκκινη μας γραμμή όταν όλα τα άλλα, όπως είπε, παραδόθηκαν στους κατοχικούς σχεδιασμούς. Ανέφερε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε πολιτική για την οποία δεν έχει ενημέρωση. Ο κ. Περδίκης είπε ότι αναμένει στο Εθνικό Συμβούλιο της Κυριακής να υπάρξει ενημέρωση για τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις μας, καθώς και κατάθεση εγγράφων.

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα συγκλήθηκαν υποεπιτροπές για το Εθνικό ενώ η απόφαση είχε παρθεί πριν 3 μήνες και έκανε λόγο για κοροϊδία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top