ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓ. ΦΥΛΑ: Ανήλικα παιδιά και οικιακή βοηθός παραλίγο να καούν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

ΑΓ. ΦΥΛΑ: Ανήλικα παιδιά και οικιακή βοηθός παραλίγο να καούν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους –  Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην Αγιά Φύλα το βράδυ του Σαββάτου (29/10).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 22:10 το βράδυ του Σαββάτου (29/10)  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα διώροφης οικίας στην οδό Φοίβης , στην Αγία Φύλα, στη Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ‘’Λοχία Βασίλη Κρόκου’’ με 3 οχήματα και η ώρα 22.22 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε καναπέ σαλονιού που ήταν μέσα στην κουζίνα. Στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν και 2 ανήλικα παιδιά με την οικιακή βοηθό οι οποίοι βγήκαν από το σπίτι πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι γονείς και ιδιοκτήτες της οικίας δεν βρισκόταν στο σπίτι.

Να σημειώσουμε πως τα ανήλικα παιδιά βρίσκονταν για ύπνο στο 1ον όροφο της κατοικίας μαζί με την οικιακή βοηθό.

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από την οικιακή βοηθό αφού κατέβηκε κάτω στο ισόγειο. Έγινε προσπάθεια από γείτονα να προσεγγίσει το δωμάτιο των ανηλίκων και να τα απομακρύνει χωρίς αποτέλεσμα λόγω των πυκνών καπνών και θερμών αερίων. Η οικιακή βοηθός κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στο χώρο του δωματίου των ανήλικών και να τα απομακρύνει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα ανήλικα παιδιά και η οικιακή βοηθός εισέπνευσαν πολλούς καπνούς. Παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες βοήθειες από την ομάδα πυρόσβεσης με την παροχή οξυγόνου και ακολούθως μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο όπου και κρατήθηκαν για νοσηλεία πιθανότατα για προληπτικούς σκοπούς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση νερού τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 2 Αναπνευστικών πυρκαγιών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν την Κυριακή (30/10). 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top