Χωρίς τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελβετία ο Πρόεδρος

Χωρίς τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελβετία ο Πρόεδρος

Τα πολιτικά κόμματα δεν θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μον Πελεράν στις 7-11 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί κυρίως το εδαφικό, ανακοίνωσε μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Είπε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και διάλογος αναφορικά με τις επερχόμενες συνομιλίες στο Μον Πελεράν καθώς και ποια θα είναι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στα όσα ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν.

Εντός των ημερών, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, θα συνεδριάσει η επιτροπή του Εθνικού υπό τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη για να γίνει ενδελεχής συζήτηση για το θέμα του εδαφικού πριν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρήσει για την Ελβετία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται στην Ελβετία από τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας και τους στενούς του συνεργάτες, ανέφερε ο Αναπληρωτής ΚΕ.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ενδελεχή ενημέρωση στους αρχηγούς των κομμάτων για τα όσα επισυνέβησαν από την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού στις συνομιλίες, αλλά και εκτός, και έγινε ανταλλαγή απόψεων και αναλύθηκε το διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτήν την ώρα διεξάγονται οι συνομιλίες. Εκφράστηκαν, πρόσθεσε, θέσεις, απόψεις και ανησυχίες αλλά και εισηγήσεις.

Σε σχόλιο ότι η αντιπολίτευση εκφράζει έντονες επιφυλάξεις αν θα διασυνδεθεί και το θέμα των εγγυήσεων με το εδαφικό στην Ελβετία, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει ξεκαθαρίσει και στη Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε ότι και οι κινήσεις και η τακτική και η στρατηγική που ακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα έπεισε και στη Νέα Υόρκη ότι τα δύο θέματα θα συζητηθούν χωριστά.

Στο Μον Πελεράν, είπε, θα συζητηθεί κυρίως το εδαφικό, όπως λέει και η ανακοίνωση των ΗΕ, αλλά και κάποια άλλα ανοικτά θέματα, κάποια άλλα σημεία και διαφωνίες σε άλλα θέματα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE