Η πρώτη μέρα κατάταξης των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών στα ΚΕΝ - Ταλαιπωρία για τους Λευκωσιάτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πρώτη μέρα κατάταξης των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών στα ΚΕΝ - Ταλαιπωρία για τους Λευκωσιάτες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε η κατάταξη την Τρίτη (1/11) των Επαγγελματιών Οπλιτών στα ΚΕΝ ολόκληρης της Κύπρου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι 3.000 επαγγελματίες οπλίτες παρουσιάστηκαν στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου από το πρωί έως και το μεσημέρι όπου ενημερώθηκαν για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους ενώ χρεώθηκαν παραλλαγές.

Η εκπαίδευση τους στα Κέντρα κατάταξης θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 11/11 όπου στην συνέχεια θα τους παραχωρηθεί 48ωρη άδεια για να παρουσιαστούν την Δευτέρα 14/11 στις μονάδες τους.

Όπως ήταν λογικό η αντιμετώπιση που είχαν από τους αξιωματικούς της Ε.Φ οι συμβασιούχοι οπλίτες δεν είχε καμία σχέση με αυτή των νεοσυλλέκτων κληρωτών στρατιωτών.

Οι ΣΥ.ΟΠ δεν θα διανυκτερεύουν στα ΚΕΝ ενώ τα δρομολόγια τους θα εξυπηρετούνται με έξοδα της Εθνικής Φρουράς μέσω λεωφορείων.

Ταλαιπωρία για Λευκωσιάτες λόγω Πάφου

Οι Λευκωσιάτες επαγγελματίες οπλίτες -700 τον αριθμό- κατά το 15ημερο αυτό της εκπαίδευσης είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν καθημερινά από το πρωί στο ΚΕΝ Πάφου και να επιστρέφουν το απόγευμα στην πρωτεύουσα.

Γι’ αυτό τον σκοπό η Εθνική Φρουρά αποφάσισε όπως η εκπαίδευση στο ΚΕΝ Πάφου να τερματίζεται στις 16:30μ.μ αντί στις 18:00μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα λεωφορεία για τους Λευκωσιάτες οπλίτες θα αναχωρούν από το στάδιο ΓΣΠ με τις σχετικές πληροφορίες να τους έχουν ήδη διαβιβαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος «ξεπλένει» το ΕΛΑΜ σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί θεσμικά, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμό τον οποίον υπηρετεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE