ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζουν χάρτες οι δύο πλευρές – Το επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος των Τ/κ στα κατεχόμενα

Ετοιμάζουν χάρτες οι δύο πλευρές – Το επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος των Τ/κ στα κατεχόμενα

Ο εκπρόσωπος της “προεδρίας” στο ψευδοκράτος Μπαρίς Μπουρτζιού είπε ότι είναι συμφωνημένο ότι στην συνάντηση που θα αρχίσει στην Ελβετία στις 20 Νοεμβρίου, θα καθοριστεί από την μια η ημερομηνία για πενταμερή και από την άλλη οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν χάρτες σε σχέση με τα κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού σχολίαζε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ανέφερε ότι “υπάρχει μεγάλο λάθος” στις δηλώσεις Χριστοδουλίδη ότι ‘αν ακόμη όλα πάνε καλά και υπάρξει συμβιβασμός στο εδαφικό στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει διεθνής σύσκεψη’.

Τόνισε ότι ο συνολικός και τελικός συμβιβασμός στο εδαφικό δεν θα επιτευχθεί στην Ελβετία και πρόσθεσε ότι μετά την σύγκλιση των κριτηρίων στο εδαφικό και την φάση των χαρτών η σύγκλιση στο εδαφικό και η τελική μορφή του θα επιτευχθεί σε πενταμερή διάσκεψη όπου θα συζητηθούν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις.

Σε σχέση με την δήλωση Χριστοδουλίδη ότι οι δύο διαπραγματευτές Ναμί και Μαυρογιάννης θα συναντηθούν στην Λευκωσία αυτή την βδομάδα, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση πριν από την Ελβετία.

Σημείωσε ότι η συμφωνία είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων από το ίδιο σημείο, ίδιο τόπο και ίδιο φορμάτ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top