ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξιούρουππας: «Εν με τούτο που τον έπαιξα, μεν φοάστε κάμετε τη δουλεία σας»

Ξιούρουππας: «Εν με τούτο που τον έπαιξα, μεν φοάστε κάμετε τη δουλεία σας»

«Εν με τούτο που τον έπαιξα, μεν φοάστε κάμετε τη δουλεία σας». Αυτά ήταν τα λόγια του Γιώργου Ξιούρουππα κατά την σύλληψη του στις 25 Απριλίου στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας στην δικαστική διαδικασία της Τρίτης (15/11) εκτός του γεγονότος ότι άλλαξε την βασική κατηγορία για τον 45χρονο, αναφέρθηκε και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν και μετά τη διάπραξη του φόνου του Γιώτη Χριστοδούλου.

Συγκεκριμένα ο Ξιούρουπας μόλις συνελήφθη στον Κάτω Πύργο είπε στους αστυνομικούς, «ενν με τούτου που τον έπαιξα (σ.σ. δείχνοντας το πιστόλι τύπου usp), κάμετε τη δουλεία σας». Ακολούθως ο κατηγορούμενος ανέφερε «εγώ εκάμα το φόνο μεν φοάστε, εν θα κάμω τίποτε»

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο Ξιούρουππας αφού πρώτα γάζωσε το θύμα σε όλο του σώμα εννέα φορές, τα ημερώματα της Δευτέρας (25/04) επιχείρησε να διαφύγει στα Κατεχόμενα.

Αφού δεν τα κατάφερε να δραπετεύσει μέσω του Οδοφράγματος του Περγάμου μετακινήθηκε με το όχημα του προς τον Κάτω Πύργο. Όπως ισχυρίστηκε ο Ξιούρουππας, είχε σκοπό να μεταβεί στον κατεχόμενο Κορμακίτη όπου διαθέτει σπίτι φιλικό του πρόσωπο.

Ο Ξιούρουπας συνελήφθη από αστυνομικό του Κ. Πύργου, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Αφού του επιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, τότε μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό του Κ. Πύργου. Εκεί στην παρουσία του, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το όχημα του όπου και εντόπισαν το πιστόλι τύπου usp.

Τον γάζωσε σε όλο το σώμα!

Ο Ξιούρουππας, σύμφωνα με τις έρευνες των ανακριτών, γάζωσε τον «Καμαρκώτη» εννέα φορές. Αρχικά τον πυροβόλησε στα πόδια ενώ ακολούθως άλλες δυο φορές στο κεφάλι με το θύμα να πέφτει ανάσκελα. Ο Ξιούρουπας όμως δεν σταμάτησε, συνέχιζε να τον πυροβολεί στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα.

I.Μάντζιηπα 

Διαβάστε ακόμη: 

«Ρουφιάνε, σπιούνε!» - Η αγόρευση για μετριασμό της ποινής του Ξιούρουππα

Παραδέχθηκε ηθελημένη ανθρωποκτονία ο Ξιούρουππας – Στις 21Νοεμβρίου τα νεότερα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top