ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδίκη Ξιούρουππα: Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η θέση ότι σκότωσε τον Γιώτη εν βρασμώ ψυχής

Καταδίκη Ξιούρουππα: Γιατί δεν έγινε αποδεκτή η θέση ότι σκότωσε τον Γιώτη εν βρασμώ ψυχής

Σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση όπου οι δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας έλαβαν υπόψη ως μετριαστικό παράγοντα προς όφελος του Ξιούρουππα ήταν η άμεση παραδοχή του.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Κακουργιοδικείου για την 20ετη ποινή φυλάκισης γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε αμέσως στην Αστυνομία,αλλά και στο δικαστήριο τη διάπραξη του εγκλήματος.

Μάλιστα αυτό έγινε σε δυο περιπτώσεις όπως επισημάνθηκε στην δικαστική διαδικασία (21/11) για επιβολή της ποινής του. Ο Ξιούρουππας κατά στην σύλληψη του και μεταφορά του στον αστυνομικό Σταθμό του Κάτω Πύργου παραδέχθηκε ενοχή αναφέροντας πως αυτός τον σκότωσε, ενώ υπέδειξε και το πιστόλι.

Επίσης, ο Γιώργος Ξιούρουππας παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή του για τον φόνο του «Γιώτη».

Με λίγα λόγια η πράξη του να παραδεχθεί τα όσα διέπραξε αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως στοιχειό μεταμέλειας.

Η θέση ότι ο Ξιούρουππας πυροβόλησε το θύμα εν βρασμώ ψυχής, δεν έγινεαποδεκτή από το δικαστήριο, καθώς όπως επεξηγείται στην απόφαση μεσολάβησαν τέσσερις ώρες από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Χριστοδούλου τον εξύβρισε και χειρονόμησε εναντίον του μέχρι τη στιγμή που συναντήθηκαν ξανά στο κέντρο διασκέδασης που διεπράχθη ο φόνος.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑ: Οι βαριές κουβέντες μεταξύ τους και το απειλητικό τηλεφώνημα – «Βάλλουμε τζιαί εμείς πόμπες – Εν με τούτο που να τον σκοτώσω»

Πριν τα 60 του ελεύθερος ο Γιώργος Ξιούρουππας – Έχει τρία παιδιά, 20 και 8 ετών

20 χρόνια στον Ξιούρουππα – Αναμενόμενη η ποινή -Το «προφητικό» δημοσίευμα του ThemaOnline

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top