ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκεί που ήμασταν» - Δήλωση όλο νόημα μετά τη διακοπή των συζητήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί για δείπνο

«Εκεί που ήμασταν» - Δήλωση όλο νόημα μετά τη διακοπή των συζητήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί για δείπνο

Στασιμότητα φαίνεται να χαρακτηρίζει τη συζήτηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οι συζητήσεις τους στο Μοντ Πελεράν για τα κριτήρια του εδαφικού διακόπηκαν λίγο μετά τις 21:00 (21/11) προκειμένου να παρακαθίσουν σε δείπνο. Ερωτηθείσα για το πού βρισκόταν η συζήτηση μέχρι τη διακοπή του δείπνου, αρμόδια πηγή είχε στο ΚΥΠΕ:  «Εκεί που ήμασταν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΚΥΠΕ, στο δείπνο παρακάθισαν όλα τα μέλη των ομάδων των Ηνωμένων Εθνών, της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς που βρίσκονται στο Μοντ Πελεράν για τις διαπραγματεύσεις.

Το δείπνο έγινε στην παρουσία των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, των διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού. Συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Επανήρχισε λίγο μετά τις 23:30 ώρα Κύπρου (21/11) η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τα κριτήρια του εδαφικού.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε γύρω στις 1830 τοπική ώρα, είχε διακοπεί προκειμένου οι δυο ηγέτες, οι συνεργάτες τους και οι εκπρόσωποι των ΗΕ να παρακαθίσουν σε δείπνο, μετά το οποίο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε είχε χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες, πρώτα με τον κ. Ακιντζί και μετά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top