ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν»

Να επικεντρωθούμε στο πώς προχωρούμε από εδώ και πέρα, αντί να εμπλακούμε σε μια διαδικασία αλληλοεπίρριψης ευθυνών για το τι έχει συμβεί στο Μοντ Πελεράν, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αντήλλαξαν κάποιες σκέψεις για τα περαιτέρω βήματα.

«Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν σταματήσει, δίχως όρους και δίχως τις οποιεσδήποτε προϋποθέσεις», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «σίγουρα θα χρειαστεί προσπάθεια», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν είναι εύκολα πράγματα, είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Συνέστησε εξάλλου ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτική, πολύ καλά προετοιμασμένη και να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο συλλογικά, «ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους τους οποίους καθορίζουμε».

Σε άλλη ερώτηση για την ύπαρξη πιέσεων, όρων ή προϋποθέσεων προς την ε/κ πλευρά για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η διαδικασία είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνομιλήσει με τον ΓΓ και απ` ό,τι καταλαβαίνω ούτε όροι έχουν τεθεί, ούτε πιέσεις έχουν ασκηθεί, ούτε οτιδήποτε άλλο».

Συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε τέλος στην απόφαση να υπάρξει μια δεύτερη συνεδρία του Εθνικού για να συζητηθούν πιο διεξοδικά κάποια ζητήματα. Σημείωσε παράλληλα ότι «ο μόνος δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού είναι στη βάση των διαπραγματεύσεων» αν και όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει «ότι θα δεχτούμε οτιδήποτε τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για χάρη του να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις».


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top