Στην Κύπρο και πάλι ο Έιντε – Στόχος η επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Στην Κύπρο και πάλι ο Έιντε – Στόχος η επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό

Αρχίζουν από την Δευτέρα 28/11 και πάλι οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Έιντε στις 10.00 το πρωί τη Δευτέρα 28/11  θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια στις 11.00 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, ο κ. Έιντε ενδέχεται να έχει χωριστές συναντήσεις και με τους ηγέτες του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΑΚΕΛ `Αντρο Κυπριανού, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί και με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τέτοια συνάντηση. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί και με τον ηγέτη του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν.

ThemaOnline/KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.