Έτσι προκλήθηκε η φωτιά στο Βασιλικό – Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Έτσι προκλήθηκε η φωτιά στο Βασιλικό – Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Υπολείμματα καύσης που έπεσαν κατά τη διάρκεια χρήσης συσκευής συγκόλλησης μετάλλων στο πλαίσιο έργων συντήρησης στη μονάδα αποθείωσης του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό προκάλεσαν τη χθεσινή (Τετάρτη 30/11) πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι «τα αίτια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στη μονάδα αποθείωσης του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό διερευνήθηκαν από τριμελή ομάδα αξιωματικών».

«Στα πλαίσια της διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης στον τρίτο όροφο της μονάδας στην οποία χρησιμοποιείτο συσκευή συγκόλλησης μετάλλων», σημειώνεται.

Υπολείμματα καύσης, προστίθεται, «κατέπεσαν στη βάση της μονάδας στην οποία υπήρχαν διάφορα υλικά τα οποία και αναφλέγηκαν».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «ο εσωτερικός χώρος της μονάδας από το ισόγειο μέχρι την οροφή είναι ανοικτός, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μεταδοθεί σε όλο το εσωτερικό μέρος».

Αναφέρεται ακόμη ότι «καταβλήθηκαν προσπάθειες άμεσης κατάσβεσης από το προσωπικό της ΑΗΚ με τη χρήση πυροσβεστήρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων χωρίς αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE