ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θέμα εξαπάτησης του Δήμου Αγίου Δομετίου» - Έπαιρνε χρήματα για σκύβαλλα που δεν συνέλλεγε ποτέ!

«Θέμα εξαπάτησης του Δήμου Αγίου Δομετίου» - Έπαιρνε χρήματα για σκύβαλλα που δεν συνέλλεγε ποτέ!

Σοβαρά ερωτήματα για τον νυν Δήμαρχο Αγίου Δομετίου, Κώστα Πέτρου, εγείρονται μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Όπως απορρέει από τα ευρήματα ερευνών, η εταιρεία με την οποία επέλεξε να συνεργαστεί ο Δήμος για την Περισυλλογή Κλαδεμάτων και Αχρήστων Αντικειμένων δρούσε ανεξέλεγκτα και αμοιβόταν με περισσότερα χρήματα απ΄ όσα έπρεπε.

Σύμφωνα με την ελεγκτική υπηρεσία, από έλεγχο των στοιχείων που υπέβαλε η εταιρεία στο Τμήμα Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι στα Έντυπα Αναγνώρισης και Παρακολούθησης Μεταφοράς Αποβλήτων, τα κυβικά μέτρα αποβλήτων ήταν κατά πολύ λιγότερα από αυτά που τιμολογεί στα τιμολόγια που υποβάλλει στον Δήμο.

Ένα άλλο σοβαρό σημείο, έχει να κάνει με το συμβόλαιο που είχε γίνει με την εν λόγω εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, ως μονάδα μέτρησης των αποβλήτων καθορίστηκε το κυβικό μέτρο. Το κυβικό μέτρο είναι μονάδα με την οποία μετρούμε όγκο. Κακώς, καθώς το κυβικό μέτρο δεν επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο των ποσοτήτων. Όπως υποδεικνύει η ελεγκτική υπηρεσία,  οι συμβάσεις τέτοιας φύσης καταρτίζονται με τιμή μονάδας το kg (βάρος), το οποίο μπορεί να μετρηθεί εύκολα (ζύγισμα).

Επιπλέον, η εταιρεία έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε με τις ευλογίες του Δήμου, καθώς δεν γινόταν έλεγχος σ’  αυτήν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κρατούνταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά από τον Δήμο για τις εργασίες της εταιρείας. «Στελέχη των αποκομμάτων δικαιώματος χρήσης στον σκυβαλότοπο Κοτσιάτη, είχαν δοθεί στον Ανάδοχο, αντί να φυλάγονται από τον Δήμο. Υποδείξαμε ότι με τον τρόπο αυτό, ο Ανάδοχος θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για άλλες – δικές του – μεταφορές, γεγονός που δείχνει την παντελή απουσία ελέγχου» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Και να ‘ταν μόνο αυτά; Σύμφωνα πάντα με την ελεγκτική υπηρεσία, η σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία έμπαζε από παντού. Η εταιρεία άλλα οχήματα δήλωνε πως θα χρησιμοποιούσε, κι άλλα έκαναν τη δουλειά... Επιπλέον, δεν είχε άδεια για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων. «Η προσφορά του Αναδόχου θα έπρεπε να είχε απορριφθεί, αφού δεν είχε άδεια σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς της, όπως απαιτούσαν οι όροι του διαγωνισμού», αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως πληροφορούμαστε, όλα τα πιο πάνω είχαν καταγγελθεί στον Δήμαρχο Κώστα Πέτρου και μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ανοιχτά σχετικούς προβληματισμούς, όμως... φωνή βοόντως εν τη ερήμω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δήμαρχος έκανε προεκλογική στις βουλευτικές με όχημα του Δήμου! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top