ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: «Aυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες του λαού»

Αναστασιάδης: «Aυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες του λαού»

Θα ήταν δειλία εάν παραμείνουμε στις ανησυχίες μας, αν μας καταλάβει ο φόβος και αν παραμείνουμε στάσιμοι στο Κυπριακό, δήλωσε το Σαββάτο 03/12 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεμήνυσε πως προχωρεί στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας αυτό που πρέπει να πράξει έναντι του λαού.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του, σε ομιλία του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Αθανασίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως γνωρίζει τις ανησυχίες που εκφράζονται. Ωστόσο τόνισε ότι  "εάν παραμείνουμε όμως στις ανησυχίες, αν μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα που κάνουμε πιθανόν να ενέχει κινδύνους, θα παραμείνουμε στάσιμοι, με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο και αυτό είναι που δεν επιθυμεί κανένας, μα κανένας".

"Κανείς δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να συνεχίζει την παρουσία του ο κατοχικός στρατός, κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει την πατρίδα μας μοιρασμένη με διαχωριστικές γραμμές, που όσο ο χρόνος περνά δυστυχώς μονιμοποιούνται", ανέφερε, και συνέχισε πως κανένας δεν θα ήθελε να βλέπει να διαμορφώνεται μια άλλη περιοχή στην κατεχόμενη πατρίδα μας, να παρακολουθεί κινδύνους ψηλαφητούς και να αδιαφορεί.

Αυτό, υπογράμμισε, " θα ήταν δειλία, αυτό θα ήταν ό,τι ακριβώς δεν ζητά ο Κυπριακός Ελληνισμός και ο κυπριακός λαός ευρύτερα". 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ακόμη πως αυτό που προσπαθούμε είναι, μέσα από το διάλογο και γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού, να δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε, όχι αφ’ υψηλού κρίνοντας, αλλά ενεργά να συμβάλουμε έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και η εντολή του λαού "επιτέλους βρέστε τον τρόπο, μονιάστε και δώστε ελευθερία και προοπτική σε αυτό το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους".

"Αυτό πράττω και θα το πράττω μέχρι τέλους", είπε, και επανέλαβε ότι δεν είναι ο ίδιος που θα αποφασίσει για τη λύση αλλά ο λαός, "που θα του δοθεί ο χρόνος να γνωρίζει ποια είναι τα στοιχεία της λύσης και δια της ψήφου του είτε θα εγκρίνει είτε θα απορρίψει".

Συνεπώς, σημείωσε "αυτό που εγώ λέγω είναι ότι, προχωρώ στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες, τις ανησυχίες και αυτό που πρέπει να πράξω απέναντι σε όλο το λαό που εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία".

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top