ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Xαιρετίζει η ΠΑΣΥΚΙ την εξαγγελία μέτρων για τους γιατρούς δημοσίου, τονίζοντας ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί

Xαιρετίζει η ΠΑΣΥΚΙ την εξαγγελία μέτρων για τους γιατρούς δημοσίου, τονίζοντας ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών επικροτεί τη δέσμη κινήτρων για τους γιατρούς του δημοσίου όπως εξαγγέλθηκε χθες από τον Υπουργό Υγείας, και θεωρεί ότι η εργοδοτική πλευρά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, σημειώνει σε ανακοίνωση, πως αναμένει τη συνέχιση του διαλόγου και τη συνέχιση της παροχής κινήτρων προς τους γιατρούς, και προώθηση επιπρόσθετων μέτρων τόσο για την περίοδο πριν την αυτονόμηση όσο και μετά.

Στην ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι η εξαγγελία αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση , αλλά πρωτίστως "αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων που κατέθετε η ΠΑΣΥΚΙ".

"Είναι λυπηρό όμως που οι προειδοποιήσεις και επισημάνσεις της ΠΑΣΥΚΙ δεν είχαν εισακουστεί νωρίτερα και πιο έγκαιρα.  Διευκρινίζεται ότι η ιδέα των κινήτρων βασίζεται αμιγώς στη δέσμη εισηγήσεων που είχε υποβάλει κατ’ επανάληψη  η ΠΑΣΥΚΙ προς την εργοδοτική πλευρά", αναφέρεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ακόμη πως η εξέλιξη "ανατρέπει το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς ότι οι μεταρρυθμίσεις με σκοπό την αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν μπορούσαν ή δεν μπορούν να προωθηθούν εντός των υφιστάμενων δομών του δημοσίου, κάτι που αν γινόταν παραδεκτό και ετύγχανε της απαραίτητης προώθησής από τον έντιμο κύριο Υπουργό Υγείας, σήμερα θα βιώναμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς συμπολίτες μας, και σίγουρα θα είχε αποτραπεί η φυγή και η εγκατάλειψη μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας από τα κρατικά νοσηλευτήρια".

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top