ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Εχθρικός μάρτυρας ο Σουσανίδης - «Δεν ήμουν στα καλά μου. Πέθανε φίλος μου στα χέρια μου»

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Εχθρικός μάρτυρας ο Σουσανίδης - «Δεν ήμουν στα καλά μου. Πέθανε φίλος μου στα χέρια μου»

Κατηγορούσε πέντε άτομα ότι προσπάθησαν να τον χρηματίσουν με ποσό 500-600 χιλιάδων ευρώ ώστε να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε ποινική υπόθεση.

Στο τέλος, «πέτυχε» να κηρυχθεί ως εχθρικός μάρτυρας αντιμετωπίζοντας πλέον ο ίδιος ποινικές ευθύνες. Κι αυτό γιατί αναίρεσε τα όσα είχε καταθέσει λέγοντας πως… «δεν ήταν στα καλά του γιατί πέθανε φίλος του στα χέρια του.

Ο λόγος για τον Ελλάδη Σουσανίδη ένα πρόσωπο που προκάλεσε πολύ ενδιαφέρον με τη στάση που τήρησε σε διάφορες υποθέσεις.

Ο Σουσανίδης, λοιπόν, όπως σημειώσαμε, κατέθεσε εναντίον πέντε ατόμων (Ο. Λεωνίδη, Ε. Λεωνίδη, Σουσάνοφ, Σατούσιεφ, Λιτσίδη) ότι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να μην κατέλθει ως μάρτυρας κατηγορίας σε ποινική υπόθεση.

Ωστόσο, τα αναίρεσε όλα γιατί όπως είπε δεν ένοιωθε καλά. Τα πιο κάτω αποσπάσματα από τη σχετική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, είναι ενδεικτικά:

«Τα όσα λέει στις καταθέσεις του, τα είπε ενώ δεν ήταν καλά αφού φίλος του πέθανε στα χέρια του, ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήταν δυνατό να θεωρήσει ότι οι συγγενείς του ήθελαν να του κάνουν κακό. Σκοπός τους ήταν να τον βοηθήσουν και ουδείς από τους κατηγορούμενους τον εμπόδισε να πει την αλήθεια ούτε και τον εμπόδισε να δώσει μαρτυρία σε Δικαστική διαδικασία. Η απάντησή του ήταν ότι δεν ήταν αλήθεια και έλεγε ό,τι ερχόταν στο μυαλό του αφού 2-3 ημέρες προηγουμένως πέθανε άνθρωπος στα χέρια του. Ερωτώμενος αν ήταν ψέματα απάντησε και πάλι αρνητικά συμπληρώνοντας ότι δεν ήταν στα καλά του. Η τελευταία ερώτηση που τέθηκε στον μάρτυρα ήταν η εξής: - Εκείνη τη φορά είχες πει ότι, ναι, έγινε προσπάθεια να σε επηρεάσει ως μάρτυρα. Σήμερα λες ότι δεν έγινε αυτό το πράγμα. Ποιο από τα δυο ισχύει; - Το δεύτερο ισχύει γιατί εγώ δεν ήμουν στα καλά μου. Έρχεται ο άνθρωπος να σου μιλήσει για το καλό σου και εσύ σκέφτεσαι ότι τα έχει μαζί σου». Ο Σουσανίδης, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη δημοσιότητα. Τον Νοέμβριο ο Άθως Ευθυμίου αθωώθηκε κατόπιν αποφάσεως του Κακουργιοδικείου Λεμεσού που συνεδρίαζε στη Λάρνακα. Μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ήταν ο Σουσανίδης, ο οποίος κρίθηκε αναξιόπιστος. Μάλιστα, στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι τα όσα κατελόγιζε στον Ευθυμίου ο Σουσανίδης σε μια περίπτωση, θα μπορούσε να τα πετύχει μόνο ο υπερήρωας Σούπερμαν.

Όπως προέκυπτε από επιστολή των δικηγορικών γραφείων Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ τον Απρίλιο στη Νομική Υπηρεσία, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Σουσανίδης επισκέφτηκε σε πέντε περιπτώσεις κρατούμενο στα αστυνομικά κρατητήρια Αραδίππου προσπαθώντας να τον πείσει να μαρτυρήσει σε βάρος του Ευθυμίου. Το παράδοξο τότε ήταν ότι ο Σουσανίδης είχε απελαθεί ως «ενεστώσα απειλή» για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και επέστρεψε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Σουσανίδης, όταν επισκέφθηκε τον κρατούμενο, συνοδευόταν από άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη: 

Διοικητική έρευνα διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας με αφορμή απόφαση του Κακουργιοδικείου – Ο μάρτυρας περιέγραφε τον...Σούπερμαν!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top