ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Αύξηση των χαμηλών συντάξεων και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Τσίπρας: Αύξηση των χαμηλών συντάξεων και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι θα αποκατασταθεί η 13η σύνταξη για όσους βρίσκονται στην μεγαλύτερη ανάγκη και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ όπου συμμετείχε σε τριμερή συνάντησης κορυφής με το Ισραήλ και την Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων, να χορηγηθούν άμεσα ενόψει εορτών 617 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 εκατομμύρια ευρώ και ότι η διανομή του ποσού θα γίνει αντισυμμετρικά από τα κάτω προς τα πάνω.

Όσο τα περιθώρια της οικονομίας θα διευρύνονται και όσο περισσότερο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, τόνισε. Και προσέθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους αλλά θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.

Όσον αφορά στην εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου είναι ένα μέτρο ανακούφισης των νησιωτών, τόνισε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι  η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη και διευκρινίζοντας ότι το ορθότερο είναι ότι χάρη στα ελληνικά νησιά καις τους Έλληνες νησιώτες επετεύχθη αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως τόνισε η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, είναι εξαιρετικά σημαντική για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και ότι η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων που ελαφρύνουν το χρέος κατά περίπου 45 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% του ΑΕΠ, είναι ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα, για την επιστροφή της χώρας στις αγορές και για την έξοδο από την επιτροπεία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση,  στο μυαλό της κυβέρνησης θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων και επανέλαβε ότι η χώρα διανύει τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθωνίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top