ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Παραδίδονται οι κάλπες

ΛΑΡΝΑΚΑ: Παραδίδονται οι κάλπες

Στο τελικό τους στάδιο εισήλθαν οι προετοιμασίες για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Την Παρασκευή 16/12 ο Έπαρχος  Λάρνακας παραδίδει στους  προεδρεύοντες των  εκλογικών κέντρων της Επαρχίας  τις   κάλπες

Στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν 239 εκλογικά κέντρα και πιο συγκεκριμένα 152 κέντρα για τις δημοτικές και  87 για τις κοινοτικές εκλογές.

Για το Δήμο Λάρνακας θα λειτουργήσουν  69 εκλογικά κέντρα με 34868 ψηφοφόρους εκ των οποίων  οι 725 κοινοτικοί. Την δημαρχία διεκδικούν έξι υποψήφιοι ενώ υπάρχουν 97 υποψήφιοι για μια θέση στο  δημοτικό συμβούλιο.

Για το Δήμο Αραδίππου θα λειτουργήσουν 19 εκλογικά κέντρα, με 10928 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 254 κοινοτικοί, Την  δημαρχία διεκδικούν  δύο υποψήφιοι  ενώ θέση  δημοτικού  συμβούλου διεκδικούν 41 υποψήφιοι.

Στον Δήμο Αθηένου θα λειτουργήσουν επτά(7) εκλογικά κέντρα με 3851 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 115 κοινοτικοί με τέσσερις υποψηφίους δημάρχους.

Για το Δήμο Πάνω Λευκάρων θα λειτουργήσουν  δύο (2) εκλογικά κέντρα με 919 ψηφοφόρους, οι 20 κοινοτικοί με τρεις υποψηφίους δημάρχους και 27 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους..

Για το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού θα λειτουργήσουν  10 εκλογικά κέντρα με  5288 ψηφοφόρους,  οι19 κοινοτικοί με  δύο  υποψηφίους δημάρχους και 19 υποψήφια μέλη δημοτικού συμβουλίου..

Στον Δήμο Λειβαδιών θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη  δημοτικού Συμβουλίου με την λειτουργία  οκτώ (8) εκλογικών κέντρων με  4444 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 69 κοινοτικοί με 32 υποψηφίους να διεκδικούν εκλογή.

Συνολικά για τους πέντε Δήμους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα λειτουργήσουν 115 εκλογικά κέντρα και  θα ψηφίσουν 60298 ψηφοφόροι..

Για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν  στη Λάρνακα 23 εκλογικά κέντρα, για τον Δήμο Λύσης επτά εκλογικά κέντρα και για το Δήμο Λευκονοίκου δύο εκλογικά κέντρα.

Από ένα εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσουν στην πόλη της Λάρνακας για την κατεχόμενη Λευκωσία, για το Δήμο Κερύνειας, Λαπήθου,  Μόρφου, Κυθραίας, Δερύνειας και Ακανθούς. 

 

Οσον αφορά τις Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας σε  6 δεν θα διεξαχθούν καθόλου εκλογές, για 6 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για κοινοτάρχη, για 4 θα διεξαχθούν εκλογές μόνο για μέλη και σε 31   κοινότητες θα  γίνει κανονική διεξαγωγή εκλογών. Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να εκλέξουν συνολικά 91 Κοινοτάρχες. Θα λειτουργήσουν 73 εκλογικά κέντρα και θα ψηφίσουν  34423 εκλογείς. 

Σημειώνεται ότι για όλες τις Κατεχόμενες Κοινότητες οι Σταυροί Προτίμησης για την εκλογή Μελών Κοινοτικού Συμβουλίου είναι δύο (2).

Η ανακήρυξη Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής Λάρνακας στο Γραφείο του, δηλ. στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ευθύς αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.  Η ανακήρυξη των Κοινοταρχών/Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας θα γίνει τη Δευτέρα 19.12.2016 και ώρα 4.00 μ.μ. στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και θα ακολουθήσει στις 5.30 μ.μ. η ανακήρυξη των Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top