ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Θεοχάρους: «Η Κυβέρνηση έχασε την αξιοπιστία της»

Ε. Θεοχάρους: «Η Κυβέρνηση έχασε την αξιοπιστία της»

Η θέση που προβάλλεται τόσο από την Κυβέρνηση “όσο και από τους προπαγανδιστές της λύσης” ότι πρέπει να ακούμε τι μας λέει η δική μας Κυβέρνηση και όχι τι λέει ο Τ/κ ηγέτης, έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία της, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

“Η θέση που προβάλλεται τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους προπαγανδιστές της λύσης ότι πρέπει να ακούμε τι μας λέει η δική μας Κυβέρνηση και όχι τι λέει ο κ. Ακιντζί δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ καιρό, έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία της με την έννοια ότι βλέπουμε πως ό,τι πει ο Ακιντζί πραγματοποιείται, ενώ όσα μας λέει η Κυβέρνηση διαψεύδονται” είπε η κ. Θεοχάρους.

Πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει σταθερά από την Νέα Υόρκη μέχρι και σήμερα, “δηλαδή οι θέσεις που διατυπώνει ο Ακιντζί είναι πάντοτε οι σωστές οι θέσεις”.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι ο κ. Ακιντζί δήλωσε πως την οποιαδήποτε συμφωνία θα την υπογράψει η ομόσπονδη Κύπρος και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία και ότι στη Γενεύη θα λάβει χώρα πενταμερής διάσκεψη με συνιστώσες τις δύο κοινότητες και και τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

“Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι θα γίνει κάτι το διαφορετικό” συνέχισε η κ. Θεοχάρους.

Σχολιάζοντας εξάλλου θέσεις που διατύπωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι πρέπει “να κάνουμε υπομονή και όλα θα πάνε καλά στη Γενεύη” όπως είπε η κ. Θεοχάρους, “είναι ένας λόγος που με ανησυχεί πολύ περισσότερο από τις δηλώσεις Ακιντζί γιατί τις δηλώσεις αυτές ο Ακιντζί δεν τις είπε μόνο χθες, τις λέει συστηματικά εδώ και πάρα πολύ καιρό και τουλάχιστον από την εποχή της νέας Υόρκης μέχρι σήμερα τις έχει πει τουλάχιστον δέκα φορές”.

“Και ακόμη περισσότερο από το αν θα παρίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία, αν θα είναι πενταμερής ή πολυμερής, με ανησύχησε η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ακόμη και εάν πάει κάτι στραβό θα επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή θα διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Από την στιγμή που θα υπογράψουν τη διάλυση της ΚΔ, από τη στιγμή που θα αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα, από τη στιγμή που θα αναγνωρίσουν τα δεδομένα της κατοχής και της εισβολής και όλες τις παράνομες ενέργειες που έχουν γίνει από τότε μέχρι σήμερα και που καταδικάζονται από τα ΗΕ, από όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν πρόκειται να μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω”.

Η κ. Θεοχάρους εξέφρασε τη θέση ότι βρισκόμαστε “στο γκρεμό και κρατιόμαστε από ένα θάμνο που οι ρίζες του λέγονται Κυπριακή Δημοκρατία και από τη στιγμή που θα ξηλωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία θα πέσουμε στο βάραθρο”.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Θεοχάρους είπε ότι θα μεταβεί στη Γενεύη.

ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top