Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Telegraph: Η Κύπρος ανάμεσα στις 5 χώρες παγκοσμίως με την υψηλότερη οπλοκατοχή – ΧΑΡΤΗΣ

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», καταγράφει στοιχεία για την παγκόσμια οπλοκατοχή, σύμφωνα με την επιθεώρηση φορητών όπλων.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, στη βάση πρόσφατων στοιχείων από την Επιθεώρηση Φορητών Όπλων, κατατάσσει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση με  112,6 όπλα ανά 100 κατοίκους κάτι που αναλογεί σε περισσότερα από ένα όπλο για κάθε Αμερικάνο πολίτη.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Σερβία, με 75,6 πυροβόλων όπλων, συνήθεια που εν μέρει απορρέει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του ΄90, μετά τους πολέμους, καθώς και τη νομοθεσία περί όπλων η οποία θεωρείται πιο φιλελεύθερη για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ακολουθεί η Υεμένη με 54,8, η Ελβετία με 45,7 και η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα παγκοσμίως με 36,4 όπλα ανά 100 κάτοικους.

Δείτε τον χάρτη:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE