ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κατάλληλο» επίπεδο η βρετανική εκπροσώπηση στη Γενεύη

Στο «κατάλληλο» επίπεδο η βρετανική εκπροσώπηση στη Γενεύη

Συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Ελληνα Πρωθυπουργού Τσίπρα στη διάσκεψη της Γενεύης θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα και τη συμμετοχή της Τερέζα Μέι, εκτίμησε βρετανική κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνοντας τη γενική αίσθηση μεταξύ διπλωματών σε Λονδίνο, Αθήνα και Λευκωσία.

«Εάν φτάσουμε στο επίπεδο εκπροσώπησης των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων από τους αρχηγούς των κυβερνήσεών τους, τότε θα φανταζόμουν ότι και η βρετανική κυβέρνηση θα συμμετείχε με την πρωθυπουργό της», είπε στο ΚΥΠΕ η συγκεκριμένη πηγή.
 
Παρόλα αυτά, για άλλη μία φορά τονίστηκε ότι έως και το βράδυ της Πέμπτης δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση για το επίπεδο εκπροσώπησης του Λονδίνου στη διάσκεψη για την Κύπρο. «Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν οι άλλες δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση η Βρετανία είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο κατάλληλο επίπεδο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Foreign Office δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
 
Ο κ. Κοτζιάς είχε δηλώσει την Τετάρτη πως ο κ. Τζόνσον του είχε ζητήσει να δειπνήσουν στο Λονδίνο. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως η συνάντηση αυτή θα διεξαγόταν πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής, με ενδιάμεση στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη βρετανική πρωτεύουσα κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη.
 
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν αργότερα ότι ίσως η κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα γίνει στη Γενεύη, μία ένδειξη του ότι όλα τα σενάρια για τη βρετανική εκπροσώπηση στη διάσκεψη είναι ανοιχτά.
 
Σύμφωνα με το Foreign Office πάντως, «ακόμα εξετάζονται οι λεπτομέρειες» της πιθανής συνάντησης Τζόνσον-Κοτζιά.
 
Εν τω μεταξύ, με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας σερ Άλαν Ντάνκαν χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα με τον κ. Κοτζιά «φιλική και εποικοδομητική».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top