ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΥΗ: Παρέμβαση 14 σελίδων έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη

ΓΕΝΕΥΗ: Παρέμβαση 14 σελίδων έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη

Παρέμβαση 14 σελίδων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας λεπτομερώς την πρότασή του για το θέμα της ασφάλειας, την οποία είχε προτείνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε πηγή της ε/κ πλευράς.

Στην έναρξη μίλησε πρώτος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στη συνέχεια ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον. Ο τελευταίος ανέφερε ότι ο ρόλος των εγγυητριών δυνάμεων είναι περιορισμένος και θα πρέπει να ακούσουν τις δύο πλευρές, τις ανησυχίες τους και να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΕΕ για την εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ένωσης και όλοι οι Κύπριοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Εξέφρασε και την ετοιμότητα της ΕΕ να συμβάλει οικονομικά στο κόστος της λύσης.

Στο γεύμα εργασίας παρακάθισαν όλες οι πλευρές με τους επικεφαλής τους και δύο ακόμη άτομα. Από ε/κ πλευράς ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο γεύμα μίλησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο Ειδικός Σύμβουλος, Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μονγκερίνι που υπογράμμισε ότι για την ΕΕ η Κύπρος είναι σε μια πολύ σημαντική περιοχή και η διευθέτηση για το θέμα της ασφάλειας τούς ενδιαφέρει άμεσα, γιατί η Κύπρος είναι άκρο της ΕΕ.

Ο Αντόνιο Γκουντέρες, σύμφωνα με την ίδια ε/κ πηγή, έκλεισε τη συζήτηση στο γεύμα εργασίας, λέγοντας ότι εδώ είμαστε για να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων (brainstorming) και να δούμε αν μπορούμε να θέσουμε τη βάση προς μια κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο αυτό, είναι η αρχή, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ολοκληρώθηκε η παρούσα φάση της Διάσκεψης

Ολοκληρώθηκε η παρούσα φάση της Διάσκεψης για την Κύπρο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι συνομιλίες σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις 18 Ιανουαρίου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top