ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης στο Euronews: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε στη Γενεύη, ξεκίνησε ο διάλογος»

Αναστασιάδης στο Euronews: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε στη Γενεύη, ξεκίνησε ο διάλογος»

Την επιτυχία της επιδίωξής του ότι ήθελε να ξεκινήσει ο διάλογος, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Euronews ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν ήρθαμε (στη Γενεύη) με τις υψηλότερες των προσδοκιών», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Euronews ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος «Αυτό που επιδιώκαμε είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και αυτό έχει επιτευχθεί».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αν και διαφωνεί η Ε/κ πλευρά με τις εδαφικές αναπροσαρμογές με κατάθεση χάρτη, είναι η πρώτη φορά που κάτι ανάλογο γίνεται.
 

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία συμμετέχει σε έναν διάλογο για κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, είπε ο κύριος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έχει λόγο «αν αυτό που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι συμβατό όσον αφορά τις πτυχές της εσωτερικής διακυβέρνησης ή δομής του κράτους, να είναι συμβατό όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, μέσα στο πλαίσιο ασφάλειας, της πολιτικής ασφάλειας της ΕΕ», κάτι που, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα ήταν θέμα ημερών.

«Για μένα θα ήταν ημερών, αλλά δεν παραγνωρίζω τις δυσκολίες και συνεπώς αυτό που θα ήθελα να πω είναι το συντομότερο δυνατό, το ευτυχέστερο και το καλύτερο για τον Κυπριακό λαό γενικότερα», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top