ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την Κύπρο δεν είναι σωστές, λέει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την Κύπρο δεν είναι σωστές, λέει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το Κυπριακό δεν είναι σωστές, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, υποστηρίζοντας ότι χωρίς διεθνείς εγγυήσεις είναι αδύνατη η δημιουργία μιας διζωνικής δομής στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στην κρατική τηλεόραση ΤRT Haber, ο κ. Κουρτουλμούς κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ότι η διευθέτηση που προωθείται στο Κυπριακό θα οδηγήσει σε απώλεια εδαφών.

“Η τουρκική πλευρά έχει καλή πρόθεση στις διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να υπάρξει αποτέλεσμα στο Κυπριακό. Η διασφάλιση της ειρήνης θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στην Κύπρο. Με τη διασφάλιση της ειρήνης, τη συμφωνία, το συμβιβασμό, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα κάνει υποχωρήσεις”, είπε.

Οι πολίτες, συνέχισε, πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτό το θέμα και πρόσθεσε ότι αυτά που κυκλοφορούν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

“Η Τουρκία δεν θα μπει σε ένα παζάρι το οποίο δεν συμφωνήθηκε, με την έννοια της απώλειας εδαφών. Υπό αυτούς τους όρους ποτέ η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις εγγυήσεις της. Άλλωστε, αυτά τα δύο ζητήματα είναι εκείνα στα οποία μπλοκαρίστηκαν οι διαπραγματεύσεις. Οι χάρτες που έθεσαν οι Ε/κ δεν είναι χάρτες που μπορούν να γίνουν αποδεχτοί. Ταυτόχρονα θέλουν να εγκαταλείψει η Τουρκία τις εγγυήσεις της. Μια διζωνική δομή στην Κύπρο είναι αδύνατη αν δεν τεθεί υπό διεθνής εγγυήσεις. Επομένως οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης δεν είναι σωστές”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top