ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κρίσιμη ημέρα για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου – Αποφασίζει το Κακουργιοδικείο

Κρίσιμη ημέρα για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου – Αποφασίζει το Κακουργιοδικείο

Έφτασε η ώρα του που το Μανικό Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα αποφασίσει εάν ο τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκος Ερωτοκρίτου κρίνεται ένοχος ή αθώος.

Πρόκειται για την ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Η εκδίκαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω υπόθεση κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ενώ η πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής είχε καλέσει 20 συνολικά μάρτυρες, ανάμεσα τους ο νυν και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του η εφημερίδα «Πολίτης» την Τετάρτη 08/02, ίσως να μην γραφτεί το τέλος της υπόθεσης με την σημερινή απόφαση καθώς οποία και να είναι, θα ακολουθήσουν εφέσεις είτε από την κατηγορούσα αρχή είτε από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Θυμίζουμε πως με ενδιάμεση απόφασή του ημερομηνίας 3/3/2016, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων, καλώντας τους σε απολογία ενώπιον του.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση απόφαση του Δικαστηρίου, η εκδοχή της Κατηγορούσας Αρχής είναι ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατά το διάστημα Αυγούστου-Νοεμβρίου του 2013 συνωμότησαν όπως οι Andreas Neocleous & Co LLC και Παναγιώτης Νεοκλέους μην καταχωρήσουν εμφάνιση σε αγωγή που θα καταχωρούσε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και εταιρείες συμφερόντων του, ούτως ώστε να εκδοθεί απόφαση ερήμην υπέρ των ιδίων ως εναγόντων με όφελος €515.679,99 και αντίστοιχη βλάβη των συμφερόντων των εναγομένων (ή και της Τράπεζας Κύπρου στην περίπτωση της κατηγορίας για συνωμοσία προς καταδολίευση) διαπράττοντας έτσι τα αδικήματα της συνωμοσίας για εκτροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Εις αντάλλαγμα του πιο πάνω οφέλους, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της Κατηγορούσας Αρχής, ο κ. Ερωτοκρίτου, όντας Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως, συμφώνησε με τους Andreas Neocleous & Co LLC και Παναγιώτη Νεοκλέους να προωθήσει την ποινική δίωξη πέντε φυσικών και ενός νομικού προσώπου, για την υπόθεση της Providencia, διαπράττοντας έτσι ο ίδιος τα αδικήματα του δεκασμού, της δωροληψίας και συναλλαγών που υποδηλώνουν διαφθορά και οι Andreas Neocleous & Co LLC και Παναγιώτης Νεοκλέους τα αδικήματα του δεκασμού, της ενεργούς δωροδοκίας και συναλλαγής με αντιπροσώπους. Σύμφωνα με την πιο πάνω εκδοχή, η ενέργεια του κ. Ερωτοκρίτου να διατάξει την ποινική δίωξη συνιστά και κατάχρηση της αναγόμενης στα καθήκοντα του εξουσίας διότι έγινε παρά τις αντίθετες οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέως.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top