ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρίστου του ΕΛΑΜ έβγαλε το καπέλο στον Πρόεδρο για την απάντηση του στον Ακιντζί

Ο Χρίστου του ΕΛΑΜ έβγαλε το καπέλο στον Πρόεδρο για την απάντηση του στον Ακιντζί

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, δήλωσε ικανοποιημένος από την σκληρή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Ακιντζί, αναφορικά με τα όσα ο τελευταίος δήλωσε για την τροπολογία που ψήφισε η βουλή περί του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Χρίστου, ξεκαθάρισε μεν ότι διαφωνεί κάθετα με τις θέσεις της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, όμως την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίηση του με την γραπτή δήλωση του Προέδρου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας προς τον κ. Ακιντζί για τα περί πρόκλησης των Ε/κ (λόγω της 10λεπτης διδασκαλίας του ενωτικού δημοψηφίσματος του ’50 στα σχολεία) ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πόσο προκλητικοί για την ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι οι πανηγυρικοί εορτασμοί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατοχή και επέβαλε την απαράδεκτη παρούσα κατάσταση πραγμάτων. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, ποια γνήσια πρόθεση για επίλυση του Κυπριακού αποτελούν τελετές και εορτασμοί για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η οποία δεν αποτελεί παρά στην ουσία επιδίωξη απόσχισης ή διχοτόμησης της Κύπρου;»

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, μετά από ερώτηση που του υποβλήθηκε, καταδίκασε τα επεισόδια κατά Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι η θέση του κόμματος του είναι πως μια μειονότητα δεν μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα με την πλειοψηφία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top