ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή τάχθηκε στο πλευρό του Ακιντζί - «Έχει 100% δίκαιο...»

Η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή τάχθηκε στο πλευρό του Ακιντζί - «Έχει 100% δίκαιο...»

Η Ερατώ Κοζάκου Μακρουλή, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στο Κυπριακό και πρώην υπουργός Εξωτερικών, τάχθηκε υπέρ του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δικαιολογώντας 100% τις αντιδράσεις του για την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή αναφορικά με το ενωτικό δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα η ίδια σε ανάρτηση της έγραψε:

«Είχα προβλέψει την αντίδραση του Τουρκοκύπριου ηγέτη και αυτή τη φορά έχει 100%δικαιο. Καλώ και εγώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανατρέψει αυτή την απαράδεκτη πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ που επιδιώκει τον εκτροχιασμό της διαδικασίας επανένωσης και να σπείρει επικίνδυνους σπόρους δυσπιστίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων. Να δώσουμε το μήνυμα ότι επιδιώκουμε μια ελεύθερη και επανενωμένη κοινή πατρίδα και ότι καταδικάζουμε παλινδρομήσεις σε εθνικιστικές εξάρσεις άλλων εποχών που ανήκουν στην ιστορία και που θα πρέπει να θεωρούνται οριστικό και ανέκκλητο παρελθόν;»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση ως απάντηση στην κριτική Ακιντζί για το εν λόγω ζήτημα την οποίο χαιρέτησε και το ΕΛΑΜ. Το ΑΚΕΛ ωστόσο, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Προέδρου.

Διαβάστε την γραπτή δήλωση του Προέδρου: ΠτΔ: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει τις ειλικρινείς προθέσεις της ε/κ πλευράς για λύση

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top