ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Τον κάλεσαν για φαγητό και του ζήτησαν να ψευδομαρτυρήσει υπέρ της Έφης – Η κατάθεση του Σέρβου

ΔΙΚΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Τον κάλεσαν για φαγητό και του ζήτησαν να ψευδομαρτυρήσει υπέρ της Έφης – Η κατάθεση του Σέρβου

Οι συναντήσεις του με την οικογένεια Ηροδότου, η χάρη που του ζήτησαν (να ψευδομαρτυρήσει), η ανάγκη του για δουλειά και η υποχρέωση που ένιωθε απέναντί τους, ήταν ορισμένα από τις πτυχές στις οποίες αναφέρθηκε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης εναντίον των γονέων της Έφης Ηροδότου, Ηρόδοτου και Νίτσας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο Σέρβος μάρτυρας κατηγορίας, Γκόραν Γκούτσι, άρχισε να απαντά στις ερωτήσεις της κατηγορούσας αρχής σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες γνωρίστηκε με την οικογένεια Ηροδότου. Ο μάρτυρας ανέφερε πως μέσω άλλου προσώπου γνωρίστηκε με τον Ηροδότου Ηροδότου από τον οποίο ζήτησε να του βρει δουλειά. Μετά από λίγες ημέρες ο Ηρόδοτος εργοδότησε τον Σέρβο στο ιδιωτικό κανάλι που διέθετε αυτός και ο γιος του Αντρέας Ηροδότου μαζί με άλλους συνιδιοκτήτες.

Η συνάντηση στο σπίτι για φαγητό και η πρώτη συζήτηση για το θέμα της κόρης

Όπως ισχυρίστηκε, με την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, ο Ηρόδοτος Ηροδότου τον κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό. Ο μάρτυρας επισήμανε πως ο Ηροδότου τον ρώτησε αν μπορεί να τον βοηθήσει σε ένα θέμα με την κόρη του. Μάλιστα, τόνισε πως εκείνη την στιγμή δεν του είπε τον λόγο, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε στον Ηροδότου να κάνει ό,τι μπορεί.

Σε ερώτηση της κατηγορούσας αρχής αν παρούσα σε αυτή την συζήτηση ητάν και η Νίτσα Ηροδότου, ο μάρτυς απάντησε θετικά.

«Μετά από μερικές ημέρες συναντηθήκαμε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου εκεί ο Ηρόδοτος μου είπε πως υπάρχει μια μάρτυρας που ήταν παντρεμένη με ένα συγγενικό τους πρόσωπο και έκανε προβλήματα στην κόρη τους», είπε ο Γκόραν.

Στην συνάντηση αυτή τόνισε πως ήταν και η πρώτη φορά που του ζήτησαν να μαρτυρήσει. Συγκεκριμένα του είπαν να πει στο δικαστήριο πως είναι τεχνικός γνωστού ξενοδοχείου (Four Seasons) και πως είναι ο άνθρωπος, ο οποίος εγκατέστησε το σύστημα ωραρίων των υπάλληλων και να πει πως τα δεδομένα δεν μπορούν να σβηστούν από το σύστημα.

Ο μάρτυρας κάνει αναφορά και στην συνάντηση που είχε με τον δικηγόρο της οικογένειας σχετικά με την δίκη της Έφης.  Όπως ανέφερε  η συνάντηση τους έγινε επτά ημέρες πριν να καταθέσει στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπόθεση γονέων Ηροδότου: Στο κενό η προσπάθεια της υπεράσπισης να αποκλείσουν «αναξιόπιστο» μάρτυρα

«Ο Ηρόδοτος με πήρε από το σπιτι μου και με το αυτοκίνητο του με πήρε στο γραφείο του δικηγόρου. Εκεί μου είπε ποια θα είναι η δουλειά μου. Να πω στο δικαστήριο ότι εγώ τοποθέτησα το σύστημα και πως δεν μπορούν να σβηστούν τα δεδομένα. Μου έδωσε 2-3 σελίδες που ήταν από το internet και στις οποίες έγραφε λεπτομέρειες για τον σύστημά» είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος μάρτυρας.

Υποστήριξε πως ο δικηγόρος του είπε να απαντά σταθερά, αργά και γρήγορα, ότι ο ίδιος δεν θα μου κάνει πολλές ερωτήσεις και να μην φοβάται τίποτα.

Όπως σημείωσε στο δικηγορικό γραφείο ήταν παρών και ο γιος του Ηροδότου, Ανδρέας, καθώς και ακόμη ένας μαρτυράς.

Τα πλαστά διπλώματα.

Πέραν από τις σημειώσεις για το σύστημα, ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε πως τα δυο διπλώματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και υποτίθεται αποδείκνυαν την κατάρτισή του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ήταν πλαστά. Μάλιστα, το ένα από τα δυο το είχε δώσει ο δικηγόρος της οικογένειας. Παραδέχθηκε μάλιστα πως ο Ηροδότου και ο Κονναρής (δικηγόρος) του είπαν να τα αναγνωρίσει στο δικαστήριο.

«Ένιωθα υποχρεωμένος…ήθελα άδεια παραμονής»

Τέλος, ο μάρτυρας επισήμανε ακόμη μια φορά πως αυτός δεν γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με το σύστημα υπάλληλων του ξενοδοχείο. Μάλιστα, είπε πως η κύρια αιτία που έδωσε κατάθεση για την υπόθεση της Έφης ήταν για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Κύπρο και δουλειά.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «υπήρχαν και άλλοι λόγοι, κατά τη διάρκεια κάναμε παρέα με την οικογένεια Ηροδότου, γίναμε κοντινοί φίλοι, και είδα πόσο υπέφεραν για την μοίρα της κόρης τους. Έχοντας υπόψη μου τα όσα έκανε για μένα ένιωθα υποχρεωμένος να κάνω και εγώ κάτι για αυτούς».

Να σημειώσουμε πως ο Γκόραν Γκούτσι ήρθε από την Σερβία για να καταθέσει στην υπόθεση των γονέων της Έφης Ηροδότου αφού πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα κατηφοριάς.

Την Τετάρτη (15/02) στις 12:30 η δικαστής επιφυλάχθηκε να δώσει ημερομηνία για νέα δικάσιμο όπου αναμένεται να αντεξεταστεί ο μάρτυς από τον συνήγορο υπεράσπισης. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top