ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεδήμησε ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης – Ενεργή η συμμετοχή του στον αγώνα της ΕΟΚΑ και στα εσωτερικά της Εκκλησίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεδήμησε ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης – Ενεργή η συμμετοχή του στον αγώνα της ΕΟΚΑ και στα εσωτερικά της Εκκλησίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 95 χρόνων το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου 2017, ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης.

Ο Διονύσιος Κυκκώτης ήταν προηγούμενος ηγούμενος στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Συμμετείχε ενεργά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Για την δράση του αυτή συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για δυο χρόνια στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς. Δεν επαναπαύθηκε όμως καθώς εκεί ήταν ο πνευματικός των υπόλοιπων συγκρατούμενών του. 

Ο, κατά κόσμον, Δημήτριος, γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1922 στην Ζώδια της Μόρφου. Στις 20 Ιουλίου 1936, εντάχθηκε στις τάξεις της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος από τον τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, μητροπολίτη Πάφου Λεόντιο στις 15 Δεκεμβρίυ 1944, όπου και μετονομάσθηκε σε Διόνυσο.

Ο Διονύσιος Κυκκώτης, σπούδασε το 1950 Θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική με υποτροφία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών το 1960.

Χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο στις 25 Νοεμβρίου 1979 από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α΄, προχειρίσθηκε σε αρχιμανδρίτη και έγινε ηγούμενος της Μονής Κύκκου. Από τις 25 Νοεμβρίου 1979 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 1983, ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» από το 1974 μέχρι το 1979 και από το 1986 μέχρι το 1997.

Η κηδεία του τελείται την Τετάρτη 22/2 στην Κεντρική Ιερά Μονή Κύκκου στις 14:30 το απόγευμα και ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο της μονής. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top