Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κούνδουρος

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κούνδουρος

Πέθανε την Τετάρτη 22/2 ο μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου του 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου και πολιτικού Ιωσήφ Κούνδουρου.

Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία και αποφοίτησε το 1948.
Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρόνησο, λόγω των αριστερών φρονημάτων του.

Στα 28 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης με τη Μαγική Πόλη.

Οι ταινίες του εκπροσώπησαν τον ελληνικό κινηματογράφο πολλές φορές σε ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ, ενώ η ταινία του «Ο Δράκος» χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη ελληνική ταινία στη δεκαετία του 1950-1960.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Σάββα Αγγελίδη: Τα όποια θέματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ ανεξάρτητων θεσμών - «Αναμενόμενη η κριτική των κομμάτων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Σάββα Αγγελίδη: Τα όποια θέματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ ανεξάρτητων θεσμών - «Αναμενόμενη η κριτική των κομμάτων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πρόσφατα δημοσιεύματα περί παραίτησης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, διευκρινίζοντας ότι δεν υπέβαλε ο ίδιος παραίτηση, παρά τις σχετικές φήμες.

BEST OF TOTHEMAONLINE