LIFESTYLE

Το ζήσαμε κι αυτό! Κυπριακό κανάλι απαντά με αγωγές σε κανάλι της Ελλάδας!

Το ζήσαμε κι αυτό! Κυπριακό κανάλι απαντά με αγωγές σε κανάλι της Ελλάδας!

Δύο κυπριακά κανάλια μετέδιδαν παράλληλα τις ίδιες εκπομπές για τρεις συνεχόμενες μέρες, από το Σάββατο 4/3 έως και την Δευτέρα 6/3.

Η σύγκρουση στον «αέρα» δύο τηλεοπτικών καναλιών της Κύπρου είχαν ως αποτέλεσμα και τα δύο κανάλια να αναμεταδίδουν ταυτόχρονα τις ίδιες εκπομπές από την Ελλάδα.

Όλα άρχισαν το περασμένο Σάββατο όταν το Plus προχώρησε απροειδοποίητα σε ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμά του, αντικαθιστώντας το ουσιαστικά σχεδόν ολόκληρο, με την αναμετάδοση των εκπομπών του Epsilon Ελλάδας. 


Κάποιες όμως από αυτές τις εκπομπές αναμεταδίδονταν ήδη από το Capital και έτσι, όταν άρχισε να τις αναμεταδίδει και το Plus, οι τηλεθεατές μπορούσαν να τις παρακολουθούν είτε από το ένα κανάλι, είτε από το άλλο.


Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο καναλιών οξύνθηκε λίγο αργότερα, όταν δύο παρουσιαστές τέτοιων εκπομπών, η Ναταλία Γερμανού και ο Μένιος Φουρθιώτης δήλωσαν στον αέρα ότι ουδέποτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο Capital για να αναμεταδίδει τις εκπομπές τους στην Κύπρο και κάλεσαν ευθέως τους τηλεθεατές να τις παρακολουθούν από το Plus.

Αμέσως, το Capital διέκοψε την αναμετάδοση των εκπομπών και ταυτόχρονα πρόβαλε τιτλάκι στο οποίο αναγραφόταν ότι αυτή οφείλεται «σε παραβίαση και / ή αθέτηση της συμφωνίας μας από το Epsilon Ελλάδας».


Σύμφωνα με το άρθρο του Φιλελεύθερου, το Capital υποστηρίζει ότι η σχετική συμφωνία λήγει το 2018. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη κατά το 2015 και το 2016 μεταδόθηκε τέσσερις τουλάχιστον φορές από τη Λεμεσό και τη Λευκωσία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και μέσω αυτών, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς το Capital και προσωπικά προς τον διευθυντή του Αχιλλέα Δημητρίου, για την αναμετάδοση της εκπομπής στην Κύπρο. 


Ο διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας, κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τα χθεσινά τεκταινόμενα, ανέφερε ότι στις περιπτώσεις όπου ένας τηλεοπτικός σταθμός δεν είναι θεματικός αλλά γενικού ενδιαφέροντος όπως είναι το Plus και το Capital, η υποχρέωσή τους ξεκινά και σταματά στις ποσοστώσεις των προγραμμάτων που μεταδίδουν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προκαθορίζεται το ποσοστό που πρέπει να καταλαμβάνουν οι ειδήσεις, οι πολιτιστικές, οι ψυχαγωγικές και οι άλλες εκπομπές στο πρόγραμμά τους.

Η Αρχή -όπως εξήγησε- δεν εξετάζει την κάθε εκπομπή που προβάλλεται ξεχωριστά και δεν μπορεί να επέμβει εάν για παράδειγμα μια ψυχαγωγική εκπομπή, αντικατασταθεί με μια άλλη.

«Εάν η αλλαγή στο πρόγραμμά τους δεν επηρεάζει τις ποσοστώσεις, δεν υφίσταται πρόβλημα για την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης», τόνισε και συμπλήρωσε: «Στη διαμάχη μεταξύ των δύο καναλιών, δεν μπορεί να παρέμβει η Αρχή, διότι είναι διαμάχη μεταξύ δύο εταιρειών στη βάση συμβολαίων και συμφερόντων, που πιθανότατα θα καταλήξει στα δικαστήρια, οπόταν η έκφραση οποιασδήποτε θέση από μέρους της Αρχής είναι επικίνδυνη. Θα παρέμβουμε μόνο εάν ένα από τα δύο κανάλια, με τις αλλαγές στις οποίες προβαίνει, επηρεάσει τις ποσοστώσεις του προγράμματός του. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε ενήμεροι γι’ αυτές».


Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, είπε ότι μετά τις πρόσφατες απολύσεις ατόμων που εργάζονταν στο τμήμα ειδήσεων του Plus, δόθηκαν οδηγίες σε λειτουργό της Αρχής να διερευνήσει το πρόγραμμα του καναλιού, για να διαφανεί εάν με τα νέα δεδομένα, το κανάλι πληροί τους κανονισμούς που διέπουν την ύπαρξη δελτίου ειδήσεων σε κανάλια γενικού ενδιαφέροντος.


Η Χριστιάνα Σταύρου, εξάλλου, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου στο Plus, ανέφερε στον «Φ» ότι το κανάλι συνεχίζει να ετοιμάζει κυπριακές παραγωγές και θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του καναλιού που τώρα ετοιμάζεται. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν μεταδίδεται δελτίο ειδήσεων από το κανάλι, όμως σύντομα θα αρχίσει η μετάδοσή του, πιθανότατα στις 9:00 το βράδυ, όμως η διάρκειά του θα είναι μικρότερη. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top