ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Yπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στις συνομιλίες, λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Yπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στις συνομιλίες, λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στις συνομιλίες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τις επαφές που είχε στα κατεχόμενα με τον "πρωθυπουργό" Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν και την "πρόεδρο της βουλής" Σιμπέλ Σιμπέρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά επιδεικνύει θέληση για λύση και καταβάλλει προσπάθειες αλλά η απόφαση των Ε/κ για την `ένωση` δείχνει ότι δεν είναι έτοιμοι για λύση, όπως υποστήριξε.

Ανέφερε ότι η "ΤΔΒΚ" δεν είναι απροστάτευτη και θα ακολουθήσει την πορεία της με τη στήριξη της Άγκυρας.

Η Σιμπέλ Σιμπέρ δήλωσε ότι η συνεργασία κατεχομένων και Τουρκίας κάνει και τα δύο μέρη καλύτερα, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ έχουν τη βούληση για λύση αλλά δεν μπορούν μόνοι τους να κάνουν βήματα.

Ακόμη ανέφερε ότι χρειάζεται ενίσχυση των εσωτερικών δομών στα κατεχόμενα για να μπορεί το ψευδοκράτος να αντιμετωπίζει την "απομόνωση".

 

Ο "πρωθυπουργός" Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι η απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα στη Βουλή απέδειξε ότι οι Ε/κ δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία εδώ  και 60 χρόνια και δυναμιτίζουν την οποιαδήποτε προσπάθεια για λύση. Ανέφερε επίσης ότι σε μια λύση οι Τ/κ θέλουν να είναι ισότιμοι εταίροι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top